Vi gillar dem som gillar

Pug Förlag ger ut fakta-, humor- och presentböcker samt sällskapsspel som vi vet att människor gillar. Alltså bokstavligt talat. Alla våra titlar har koppling till personer, ämnen, platser eller situationer som engagerar i sociala medier. Kan det gillas på Facebook – ja, då kan det gillas i en bok.

Denna där förlagsidén

Precis som vår lilla mops står Pug Förlag på fyra ben, en grund för hur vi jobbar och vilka böcker vi ger ut:

 1. Alltid lite roligare. Oavsett det handlar om en fakta- eller presentbok ger vi alltid utrymme för humor. Det blir som bekant så roligt som man gör det, och vi gillar när människor har kul.
 2. Bevisat engagemang. Vi gör gärna böcker tillsammans med våra framtida läsare. Och bästa sättet att samarbeta på det här sättet är via sociala medier.
 3. Samarbetsvilja. Vår tro är att två (minst) oftast är bättre än en och är alltid öppna för kommersiella samarbeten. Delad glädje är dubbel glädje, och så vidare.
 4. Gärna skön litteratur, men inte skönlitteratur. Fiktion i all ära, men varför göra det som så många andra redan gör väldigt bra? Därför nischar vi in oss på humor- och faktaböcker.

Och så var det då storyn om Pug

Pug_the_pugAtt vi heter Pug Förlag är ingen slump. Eftersom vi pysslar med det vi älskar  – böcker, spel, humor, kommunikation – vill vi att något vi älskar ska få illustrera det. I vårt fall är det en pug.

”Pug”, det är engelskt tugg för mops – en liten knubbig hund med trubbigt tryne och knorr till svans. Som älskar mat, lek, sömn och inte minst sällskap. Och som snarkar om natten. Lite som de flesta med andra ord, och ändå alldeles väldigt speciell.

Vår pug, Pug the Pug, är inte heller vilken pug som helst. Det är helt enkelt @notjustanotherpug, som vi säger på Instagram. Hon kom till oss ungefär samtidigt som idén om förlaget – som inte heller bara är ännu ett förlag – på riktigt började ta form. Och hon förgyller våra dagar (och vår logotyp) på alla möjliga roliga sätt. 2017 fick hon dessutom sällskap av lillasyster Skrållan, också hon en ”pug”.

Så ja, vi vågar nog säga att vi gör skäl(l) för vårt namn. ?

Vi är några människor också

Pug Förlag drivs av David Stark som tillsammans med Jennifer BarkBarkochStark grundade förlaget 2016.

David driver till vardags också några av de populäraste humor- och språksidorna på Facebook, såsom Skyltat, Roliga katter och Sverige mot särskrivning. Han har också själv hunnit ge ut ett flertal böcker på temat humor och språk, varav några tillsammans med Jennifer.

Både Jennifer och David är i grunden journalister med erfarenhet av såväl redaktionell kommunikation som PR och innehållsarbete i digitala medier. Utöver författande och förlagsverksamhet arbetar David som föreläsare, frilansande redaktör och kommunikationskonsult och Jennifer tar frilansuppdrag inom det mesta som rör strategi, text- och innehållsproduktion med fokus på sociala medier.

Sist men inte minst – här är några av våra kompisar

Vi letar alltid efter nya intressanta samarbetspartners och utöver våra trivsamma författaren har vi hittills gängat oss med dessa:

 • Förlagssystem. Våra böcker kommer att distribueras via Förlagssystem. Det är alltså hit återförsäljare vänder sig för att köpa in våra böcker. Inga konstigheter för någon i branschen då det är en av landets ledande distributörer.
 • Bästsäljarna. Sköter försäljningen av förlagets böcker gentemot de fysiska bokhandlarna.
 • Printpool. Experterna som hjälper oss att köpa upp trycktjänster. Till eventuella andra förläggare som tycker att tryckupphandlingar är en djungel – hör av er till Printpool!
 • Mystical Garden Design. Eller som vi oftast kallar honom, Niklas Lindblad, en av Sveriges mest erfarna omslagsmakare som också gör de flesta av våra inlagor. En riktig klippa. 
 • Dolores Creative Kingdom. En liten härlig designbyrå som bland annat tagit fram förlagets fina logga
 • Skyltat.se. Humorsajten med alla dess avknoppningar som Sverige mot särskrivning. Skänker glädje varje dag – och möjligheter till spridning.
 • Follow Me Darling. Enastående liten webbyrå som drivs av WordPress-entusiasten Johan ”Jonk” Stenström. Rekommenderas.

Det var det hele, som dansken säger. Nu ska vi göra böcker. Följ oss gärna på Facebook och Instagram. Eller charmas av våra små puggar som dagligen hänger med sina 38 000 följare på Instagram.

Vill ni kontakta oss direkt? Vi finns här.