Människor och ämnen som engagerar

Pug Förlag ger ut fakta-, humor- och presentböcker samt sällskapsspel som vi vet att människor gillar. Alltså bokstavligt talat. I stort sett alla våra titlar har koppling till personer, ämnen, platser eller situationer som engagerar i sociala medier. Enkelt uttryckt: kan det skapa engagemang på Facebook och andra plattformar – ja, då kan det skapa engagemang i en bok.

Alltid lite roligare – och andra viktiga ben

Precis som vår forna lilla mops står Pug Förlag på fyra ben, en grund för hur vi jobbar och vilka böcker vi ger ut:

 1. Alltid lite roligare. I den utsträckning det går – när och där det passar – ger vi alltid utrymme för humor. Som minst en glimt i ögat. Det blir som bekant så roligt som man gör det, och vi gillar att göra människor glada.
 2. Bevisat engagemang. Vi gillar som sagt ämnen och personer som engagerar, och vi gör gärna böcker tillsammans med våra framtida läsare. Nästan alltid har de människor vi hittar på saker tillsammans med en stark närvaro och förmåga att engagera i sociala medier.
 3. Samarbetsvilja. Vår tro är att minst två oftast är bättre än en och är alltid öppna för kommersiella samarbeten. Delad glädje är dubbel glädje, och så vidare.
 4. Gärna skön litteratur, men inte skönlitteratur. Fiktion i all ära, men varför göra det som så många andra redan gör väldigt bra? Därför nischar vi in oss på i första hand faktaböcker.

Vi kallar oss Pug

Att vi heter Pug Förlag är ingen slump. Eftersom vi pysslar med det vi älskar  – böcker, spel, humor, kommunikation – vill vi att något vi älskar ska få illustrera det. I vårt fall är det en pug. ”Pug” är det engelska ordet för mops; en liten knubbig hund med trubbigt tryne och knorr till svans. Som älskar mat, sömn och sällskap. Och som snarkar om natten. Lite som de flesta med andra ord, och ändå alldeles väldigt speciell.

Vår första pug, Puggis, är inte heller vilken pug som helst. Hon kom till oss ungefär samtidigt som idén om förlaget på riktigt började ta form. Och hon är också den mops som vår logo är utformad efter.

Vi är några människor också

Pug Förlag drivs av David Stark som tillsammans med Jennifer Bark grundade förlaget 2016. De är båda i grunden journalister med erfarenhet av såväl redaktionell kommunikation som PR och innehållsarbete i digitala medier. Sedan starten har flera fantastiska medarbetare anslutit som tillsammans med vårt nätverk av frilansare och partners gör oss till ett riktigt starkt och härligt gäng.

Vid sidan av böckerna driver förlagsgänget till vardags också några av de populäraste humor- och språksidorna på Facebook, såsom Skyltat, Roliga katter och Sverige mot särskrivning.

Och vi har lite kompisar

Utöver våra trivsamma författare är här ett urval av dem vi har ynnesten att samarbeta med på regelbunden basis (känner du att du borde höra hit, hojta bara!):

 • Förlagssystem. Inte bara vår utan hela bokbranschens ledande distributör. Det är alltså hit återförsäljare vänder sig för att köpa in våra böcker, och det är även här vi har vårt huvudsakliga lager.
 • Bästsäljarna. Är vad de heter och sköter försäljningen av förlagets böcker gentemot de fysiska bokhandlarna.
 • Printpool. Experterna som hjälper oss att köpa upp trycktjänster. (Till eventuella andra förläggare som tycker att tryckupphandlingar är en djungel: hör av er till Printpool!)
 • Mystical Garden Design. Eller som vi oftast kallar honom, Niklas Lindblad – en av Sveriges mest erfarna omslagsmakare som också gör de flesta av våra inlagor. En riktig klippa. 
 • Jonas Larsson, flerfaldigt prisad art director som bland annat ligger bakom (det också prisade) bookasinet American Trails. Gör en hel del av våra omslag och inlagor, inte minst dem som handlar om ett av hans gebit: mat.
 • Follow Me Darling. Enastående liten webbyrå som drivs av WordPress-entusiasten Johan ”Jonk” Stenström. Rekommenderas.
 • Servebolt”Världens snabbaste leverantör av webblösningar” säger de själv, Och vår erfarenhet är faktiskt att det är sant.

Det var det hele, som dansken säger (jo, vi gillar Danmark också). Nu ska vi göra böcker! Och trycka t-shirts och väskor och lite annat smått och gott som vi också pysslar med och som du bland annat kan se resultatet av i vår webbshop. Under tiden, följ oss gärna på Facebook och Instagram. Vill du kontakta oss direkt så finns vi här!