I den här lilla boken samsas underfundiga och nydanande snapsvisor med Gussy Löwenhielms fyndiga Fredsdruvor. Eller ska vi kalla dem brännvindruvor? 

Dryckesvisor i alla dess former har länge roat oss människor. Kanske främst i Europa där det finns en lång tradition av dryckes- och skålvisor. Men ofta dricker folk för att få sjunga istället för att som vi svenskar och finlandssvenskar sjunga för att få dricka.

Författaren, snapsviseskrivaren och ståuppkomikern Gussy Löwenhielm är en sann ordkonstnär som mer eller mindre lever för att sammanföra ord så att de får en oväntad mening. Hittills har denna förmåga gett upphov till åtta böcker inom humorgenren. Våren 2012 kom hans första snapsvisebok Brännvin, vad döljer du för mig? som innehöll en diger samling visor med texter skrivna till moderna låtar en tradition som är här för att stanna. Med hopp om att sprida gIädje startade Gussy Instagramkontot Fredsdruvor i maj 2019. Hans populära druvor har sedan dess bland annat synts på konstgallerier och i Dagens Nyheter.

Hur blir det då när man blandar sekelskiftesbilder, knivskarp copy och kreativa snapsvisetexter? Dråpligt, livat och alldeles underbart! Så håll i kräfthatten om du vill vara med på noterna!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *