Många svenskar har rest till Thailand och upplevt elefanter på nära håll. På senare år har dock fler fått upp ögonen för det brutala sätt djuren tränas på. Therese Lillieskölds nya bok När elefanter drömmer tar läsaren bakom kulisserna.

– Människans samvaro med elefanter har länge byggt på att vi med våld tvingar in dem i vår värld. Forskning har visat att människor och elefanter är väldigt lika varandra, men det innebär inte att vi är menade att dela samma tillvaro, säger Therese.

Therese Lilliesköld är antrozoolog och föreläser till vardags om djurs beteende. När elefanter drömmer, som är hennes andra bok, skildrar på ett intimt sätt hur en resa in i elefanternas värld kan förändra en människa på djupet.

– Trots att många sett elefanter i fångenskap, eller ridit på deras ryggar, under utlandsresor, är det mytomspunna djur som få personer har haft ett äkta band till, säger hon.

Boken ger inte bara en unik inblick i det band som kan uppstå mellan en människa och ett av världens största djur. Den skildrar också på ett intimt sätt efterdyningarna av tumultet kring första gången världen blev varse den tortyr många elefanter tvingas genomlida.

De erfarenheter och kunskaper boken bjuder på gör den till en av få böcker i sitt slag – en bok som omkullkastar den romantiska bilden av elefantturism.

När elefanter drömmer av Therese Lilliesköld släpps den 27 augusti på Pug Förlag.

Mer information om boken hittar du här: När elefanter drömmer. Här finns pressmaterial

Presskontakt:
David Stark
[email protected]
070-3283881

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *