Börspsykologi
Klicka på bilden för högupplöst format.

Cristofer Andersson insåg tidigt att lyckade investeringar handlar lika mycket om psykologiska faktorer som siffror och nyckeltal. Nu delar han med sig av sitt framgångsrecept i nya boken Börspsykologi.

Vad har vår tid som jägare och samlare att göra med hur väl vi lyckas på börsen idag?

– Trots 30 000 år på näringskedjans topp är vi näst intill biologiskt lika våra fränder på savannen. Dagens börsmarknad är investerarens savann. Jägaren agerade enligt sin överlevnadsinstinkt och precis samma psykologiska mekanismer är i spel hos investerare idag. Och det kan ställa till med problem, säger Christofer Andersson.

Författaren Cristofer Andersson är själv aktiv och framgångsrik investerare sedan många år tillbaka. I sin nya bok Börspsykologi guidar han läsaren igenom avgörande psykologiska parametrar såsom självkänsla, mindset, belöningssystem och flockbeteende.

– När man förstår att det är exakt samma psykologiska mekanismer som gäller på börsen som i andra sfärer kan man också effektivt undvika de vanligaste fällorna som marknaden gillrar och därmed lyckas ännu bättre med sina investeringar, säger Cristofer.

Boken har, till skillnad från de flesta andra ekonomiböcker, fullt fokus på psykologin bakom lyckade investeringar och dess roll för såväl småsparare som större investerare. Dessutom erbjuds konkreta verktyg för att bättre förstå sig själv och marknaden, vilket är nyckeln till mer lyckade investeringar.

– Boken riktar sig till alla som investerar i någon form, men vänder sig lite extra till den som ofta upplever sig begå misstag och ta fel beslut grundade på känslor och andra psykologiska faktorer som med rätt kunskaper går att styra över, säger han.

Cristofer Andersson är till vardags gymnasielärare i svenska och historia, håller i populära investerarkurser på Folkuniversitetet och bloggar om psykologins roll på marknaden. Börspsykologi är Cristofers första ekonomibok, men han har tidigare givit ut en historisk spänningsroman om Gaius Marius som fått mycket fina recensioner.

Börspsykologi (Pug Förlag) släpps den 25 mars. Mer information om boken hittar du här: Börspsykologi – så blir du en bättre investerare.

Presskontakt:
David Stark
[email protected]
070-3283881


Några fina ord om boken:
”Börspsykologi är ett viktigt ämne och Cristofers bok är ett bra bidrag till ämnets komplexitet.”
/Per Håkan Börjesson, vd och huvudägare, Investment AB Spiltan

”Givande och intressant!”
/Mats Qviberg, ordförande och huvudägare, Investment AB Öresund

”Gillar det verkligen. Boken tar upp frågor och beteenden som är enormt viktiga för att lyckas med investeringar.”
/Johan Isaksson, Börspodden

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *