Vad händer nu med framtiden? tar bland andra Dr Mouna Esmaeilzadeh, Johan Kuylenstierna och Micael Dahlen tempen på Sverige efter pandemin. Boken skrevs på rekordtid under maj månad – trots att författaren Christian von Essen själv visade coronasymptom under arbetsperioden.

”Nu är det mindre och snart blir det mer. Vilket slags mer väljer vi?” Så skriver poeten Bob Hansson i förordet till Vad händer nu med framtiden? 20 visioner om Sverige efter corona, som släpps den 26 juni.

Det var också frågan som bokens författare Christian von Essen ställde till forskare, företagare, filosofer och futurister som Mouna Esmaeilzadeh, Micael Dahlen, Johan Kuylenstierna, Carin Ism, Anna Felländer och Johan Norberg.

– Det har varit kul att angripa situationen från många olika vinklar samtidigt. Det alla är rörande överens om är att vi går in i en tid som lämpar sig utmärkt för förändring. Både för samhället, näringslivet och på individnivå. Det gör också boken rätt spännande, säger Christian von Essen.

Christian von Essen är frilansande journalist, redaktör och copywriter, bosatt i Stockholm. Sedan 2018 driver han Heja Framtiden, en podcast och plattform för framtidsfrågor.

– Jag har intervjuat nästan 200 personer till podden, men kände att framtiden ritades om. Då blev det extra spännande att gå tillbaka till 20 av de mest intressanta intervjuobjekten.

– Kriser är smärtsamma, men de kan också få oss att göra om och tänka nytt. En viktig pusselbit var att inte bara snöa in på spekulationer, utan jag ville även få intervjupersonerna att mejsla fram nya visioner för Sverige.

Boken producerades under maj månad, mitt under den pågående pandemin – som även drabbade författaren.

– Ja, det var verkligen en annorlunda upplevelse. Jag hade en lindrig version av covid-19, men det var rätt tufft att uppleva en kropp på halvfart när jag egentligen behövde maxa, säger Christian von Essen.

Vad händer nu med framtiden? 20 visioner om Sverige efter corona (Pug Förlag) släpps den 26 juni.  

Mer information om boken hittar du här: Vad händer nu med framtiden? 20 visioner om Sverige efter corona. Här finns pressmaterial

Presskontakt:
David Stark
[email protected]
070-3283881

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *