Vi tror att man i så stor utsträckning som möjligt ska ägna sig åt det man är bra – om inte bäst – på. Som nykomling i branschen, utan startupsvängens fräsiga investerare, är det lätt att försöka göra ALLT själv. Men det vore riktigt jäkla korkat, rent ut sagt.

Nog för att här finns erfarenhet av allt från marknadsföring i sociala medier till bokproduktion, men det finns förstås också saker som vi är mindre bra på och där tar vi glatt hjälp av våra vänner.

Tryck och distribution

Att sköta distributionen av våra kommande böcker på egen hand skulle inte bara kräva en större lokal, vi hade troligen inte fått in en fot på marknaden ens. Pug Förlags val av distributör föll på Stjärndistribution som vi tycker gav oss ett bra och flexibelt avtal och – vilket är sjukt värdefullt – en bra personlig kontakt. Det får definitivt bli ett besök i Hofors i vår för att spana in pallarna och träffa några av de personer som vi har varit i kontakt med redan.

I tryckeribranschen händer det en hel del, det vet vi. Vi vill förstås som alla kunna vara säkra på att vi kan få ett kvalitativt tryck till ett konkurrenskraftigt pris. Men vi har också ett behov av att bolla omslag och papperskvalitet och väga olika format mot varandra. Det får vi genom vännerna på Printpool. De bjuder dessutom på gott kaffe medan man vrider, vänder och känner på böckerna de har i kontorets stora bokhylla.

Bästa säljarna!

Ingela Jackholt och Annika Källström heter de rutinerade säljarna på Isakson & Parsons. Via Ingela och Annica har våra kommande titlar nu presenterats för landets stora kedjor med fysiska boklådor, troligen något vi som nya ens hade fått chansen att göra på egen hand.

Det känns otroligt tryggt och spännande att vara en del av Isakson & Parsons portfölj och jag kan bara rekommendera duon för er andra som funderar på att starta ett bokförlag.

Vårens titlar finns redan upplagda hos de stora e-handlarna, exempelvis Adlibris (Älska chili) och Bokus (Jempieteckningar). Kontakten med dessa sköter vi själva på förlaget.

Säljer du böcker på nätet? Är du intresserad av att höra mer om Pug Förlags kommande titlar och om hur vi – med hjälp av våra författares alla följare – kan hitta intressanta samarbetsformer? Tveka inte att höra av dig!

Taggar:

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *