Succéboken Ut ur ekorrhjulet – så blir du också ekonomiskt fri har med sina handfasta råd inspirerat tusentals svenskar till att påbörja resan från löneslaveri till drömliv. Nu ges boken ut i Norge och som ljudbok.

Omslag på boken Ut ur ekorrhjulet - så blir du också ekonomiskt fri.

Småbarnsföräldrarna Oskar Lindberg och Maribel Leander Lindberg gjorde det som så många dagdrömmer om: de blev som 40-åringar ekonomiskt fria och lever idag utan stressande krav på lönearbete. I sin bok Ut ur ekorrhjulet – så blir du också ekonomiskt fri (Pug förlag 2019) samlar författarna sina råd och personliga erfarenheter för att fler ska kunna göra samma resa. Med hjälp av en ögonöppnande livsfilosofi och handfasta råd som går att genomföra omedelbart är de övertygade om att nästan alla kan bli ekonomiskt fria.

Den svenska utgåvan av Ut ur ekorrhjulet mottogs väl när den släpptes i januari och blev snabbt etta på Adlibris bästsäljarlista inom kategorin privatekonomi. Nu hoppas den norska samarbetspartnern Tegn forlag på liknande framgångar i Norge. Den norska utgåvan Fra rotterace til ekornlykke – veien til økonomisk frihet ges ut på bokmål i översättning av Jenny Lund, med illustrationer av Mina Susanne Kjerpeset. Boken släpps under hösten men kan redan nu förbeställas online hos Tegn forlag som fysisk bok och e-bok.

Nu även som svensk ljudbok

Den 3 oktober i år släpps också Ut ur ekorrhjulet som ljudbok, i samarbete med förlaget Storyside. Den kommer att finnas tillgänglig hos bland andra Storytel. Inläsare är Fredrik Berling, som har stor tidigare erfarenhet av inläsning av inspirerande faktaböcker.

Författarna levande bevis på att det är möjligt

Bakom bokens framgångar ligger generösa råd och erfarenheter från författarparets personliga resa från högkonsumerande, stressade karriärister till harmoniska livsnjutare med tid för familjen och egna intressen. Sedan 2017 är de ekonomiskt fria och har bevisat att man inte behöver vara börshaj för att lyckas, utan att det är fullt möjligt för en svensk småbarnsfamilj att ta sig ut ur ekorrhjulet.

Oskar Lindberg har flera år framgångsrikt bloggat om privatekonomi under pseudonymen Fabror Fri, och Maribel Leander Lindberg om hållbar livsstil på bloggen Enkelboning. Ett arbete som sedermera mynnade ut i den gemensamma boken Ut ur ekorrhjulet. I dag kretsar deras tid mestadels kring familjelivet. De arbetar ibland – med det de själva vill och när de känner för det.

Bild på författarparet Maribel Leander Lindberg och Oskar Lindberg.
Maribel Leander Lindberg och Oskar Lindberg.

Mer information om boken hittar du här: Ut ur ekorrhjulet – så blir du också ekonomiskt fri.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *