Senast uppdaterad 3 juni, 2019 Kategori Arkiv
Fakta

Titel: 40 väldigt goda hot shots
Författare/drinkkreatör: Petter Bristav
Utkommer: November 2019
ISBN:
9789188699329

­ Gör Instaflödet lite hetare och följ hot shots-konossören Petter Bristav här!


Klicka här för tillgång till högupplöst pressmaterial!

Presskontakt:
Jennifer Bark
[email protected] 
073-535 62 63


Sveriges ledande hot shots-konnäsör!
Två delar Galliano, lika mycket kaffe och så lite härligt, krämig grädde på toppen. De allra flesta vet att vi pratar om en klassisk hot shot – av många svenskar lika omtyckt som våra bartenders är trötta på att blanda dem.

Att skikta en perfekt hot shot är en konstart, som kräver båda tålamod och en stadig hand. Det har, vid det här laget, Petter Bristav, listat ut. Komikern och manusförfattaren är Sveriges ledande hot shots-konnässör och har under åratal roat sina följare i sociala medier med bilder på allt från gräddiga semmel-hot shots till ”Tolvslaget”, nyårsshoten som ersätter skumpan när det nya året firas in.

40 fantastiska skapelser – från Vegan till Very hot hot shot
I drinkboken 40 väldigt goda hot shots serverar Petter 40 fantastiska skapelser. Förutom den snart 32-åriga original-hot shoten får läsarna lära sig att göra hots hots för alla tillfällen, årstider och sinnesstämningar. Här hittar du den färgglada Prideshoten, en Alla hjärtans-hot shot till din närmaste och en kryddstark Very hot hot shot. Självklart finns alternativet Vegan hot shot och behöver du bota en begynnande förkylning, testa Petters Host shot.

Bokens alla shots har olika historier som Petter berättar underhållande om. Han träffar också Bosse Bergström, den norrländska bartendern som en gång i tiden uppfann hot shoten. Jodå, det är en svensk ”uppfinning”.

Koka kaffe, vispa grädde – och Lasse Kronér!
Gallianon, likören som är basen i en klassisk hot shot, är dock italiensk. Och självklart har Petter även pratat med tillverkarna, som fortfarande är lite förundrade över vad svenskarna pysslar med …

Det här är en bok fylld av kreativa och goda drinkrecept, fantastiska bilder och underhållande läsning. Allt med syfte att få fler att fall in i den berömda ramsan: ”Koka kaffe. Vispa grädde. Hot shot, hot shot, hot shot!”

PS. Vad titeln kommer ifrån? Fråga Lasse Kronér.

Författaren och hot shots-kreatören Petter Bristav.