Senast uppdaterad 3 juni, 2019 Kategori Arkiv
Fakta

Titel: Katt och människa emellan –  en känslomässig faktabok baserad på verkliga händelser
Författare: Therese Lilliesköld
Utkommer: November 2019
ISBN:
9789188699220

Läs mer om den framstående antrozoologen Therese Lilliesköld.


Klicka här för tillgång till högupplöst pressmaterial!

Presskontakt:
Jennifer Bark
[email protected] 
073-535 62 63


Om relationen till vårt mest populära husdjur och en av världens mest egensinniga varelser!

I Katt och människa emellan guidas vi i katters egenskaper och beteenden på ett vetenskapligt men högt personligt sätt. Therese Lilliesköld är sedan elva år tillbaka själv ägare till katten Pocahontas och tillsammans har de upplevt saker som alla kattägare både kan lära sig och överväldigas av. I boken ryms råd, rön och tankar om katter och människor i allmänhet, men också personliga erfarenheter som väcker nyfikenhet och öppnar upp världar av outforskad vetenskap.

Fakta, myter och en och annan tokighet 
Förutom unika berättelser rymmer Katt och människa emellan lärorika avsnitt om bland annat kattens plats i människans historia, spinnande kommunikation och svar på frågor såsom kan katter kan sörja? Vid sidan om rena fakta serveras läsaren även ett antal kattmyter och andra upplysningar som är lika mycket underhållande som viktiga att känna till.

Kattälskande antrozoolog med beteenden i fokus
Therese Lilliesköld brinner för att hjälpa kattägare förstå sina djur och därigenom kunna ge dem ett gott liv. Hon är till vardags föreläsare och antrozoolog specialiserad på beteenden hos framför allt katt och hund. Utöver lång praktisk erfarenhet av att jobba med djur på  djurparker, omplaceringsverksamheter, djurkollon och i det vilda bedriver hon sedan 2009 konsultverksamhet med fokus på problemutredning av katt. Sedan 2014 författar hon även läromedel i antrozoologi och drivs av en stor nyfikenhet att förstå andra individer både djur och människor.

Författaren och antrozoologen Therese Lilliesköld.