Senast uppdaterad 6 juli, 2018 Kategori 2018: Höst
Fakta
Klicka på bilden för högupplöst version.

– entomaten och det stora proteinskiftet

Titel: Äta insekter
Författare: Anders Engström
Utkommer: November 2018

Vinn ett signerat ex – delta i utlottningen här!

Följ Anders insektsätarblogg Bug Burger på Instagram!
 Följ Bug Burger på Twitter.
 Gilla Bug Burger på Facebook!

Kontakta oss gärna för mer information om boken eller intervjuförfrågningar! Här hittar du högupplöst pressmaterial:

Äta insekter är boken som tar framtiden på allvar, och är en grundläggande guide för alla som vill dra sitt strå till stacken genom klimatsmart och resurseffektiv föda. Följ med på journalisten Anders Engströms spännande resa bland entreprenörer, forskare, in i vårt egna land och ut i världen. Inspireras också av nyskapande, nyttiga och spännande recept från Sveriges insektskock Ola Albrektsson.

Äta insekter beskriver inte bara vikten av ett proteinskifte och varför det är så smart och hälsosamt att äta just insekter, utan berättar också historien om en helt ny bransch, om utmaningarna som omgärdar den och vad som egentligen krävs för att insekter på riktigt ska bli ett vapen i kampen för vår framtida miljö.

Här läser du bland annat om de framtida proteinalternativen, de främsta skälen till att äta insekter och om hur äntligen västvärlden också börjat anamma insektsmat. Boken bjuder bland annat på en omfattande guide till ätbara insekter med råd kring hur du köper, odlar, samlar och tillagar framtidens föda.

Anders Engström är journalist, föreläsare och webbdesigner med ett brinnande intresse för teknik, kulturer och hur vi alla kan utvecklas och bli bättre. Han är också grundare av bugburger.se en blogg om framtidens proteinkälla där han sedan 2014 delat med sig av den senaste forskningen och nyheterna kring insektsmat i en modern tid.