Senast uppdaterad 29 mars, 2020 Kategori Arkiv
Fakta

Titel: Börspsykologi – så blir du en bättre investerare
Författare: Cristofer Andersson
Utkommer: Mars 2020
ISBN:
9789188699251


Klicka här för tillgång till högupplöst pressmaterial!

Presskontakt:
Jennifer Bark
[email protected] 
073-535 62 63


Psykologin bakom lyckade investeringar
Börspsykologi
är, till skillnad från de flesta andra ekonomiböcker, en bok med fullt fokus på psykologin bakom lyckade investeringar och dess roll för såväl småsparare som större investerare. Boken riktar sig till alla som investerar i någon form, men vänder sig lite extra till den som är grön på börsen och ofta upplever sig begå misstag och ta fel beslut beslut grundade på känslor och andra psykologiska faktorer som med rätt kunskaper går att styra över.

Så mycket mer än ettor och nollor
Författaren Cristofer Anderssons är själv aktiv investerare sedan runt 2010. Han insåg tidigt att investeringar inte bara är siffror och nyckeltal utan minst lika mycket psykologi. Och när man förstår att det är exakt samma psykologiska mekanismer som gäller på börsen som i andra sfärer kan man också effektivt undvika de vanligaste fällorna som marknaden gillrar, såsom ackumulationstress och snabba vinster, och därmed lyckas bättre med sina investeringar.

Pedagogisk och utvecklande
I Börspsykologi presenteras komplicerade metoder på lättillgängliga och övergripande sätt, enkla för alla att ta till sig. Kapitel för kapitel går den igenom viktiga psykologiska parametrar såsom självkänsla, mindset, belöningssystem och flockbeteende och guidar på ett mycket pedagogiskt sätt läsaren i att förstå sig själv, marknaden och därmed nyckeln till mer lyckade investeringar.

Om författaren
Cristofer Andersson, född 1986, är gymnasielärare i svenska och historia, håller i populära investerarkurser på Folkuniversitetet och bloggar om psykologins roll på marknaden. Genom att investera i stabila, lönsamma och i sin nisch mycket framstående bolag låter han idag sina pengar arbeta för honom dygnet runt, 365 dagar om året, år ut och år in. Avkastningen på kapitalet ger honom inte bara ett stort kassaflöde utan även en stor trygghet som han önskar alla. Börspsykologi är Cristofers första ekonomibok, men han har tidigare givit ut en historisk spänningsroman om Gaius Marius som fått mycket fina recensioner.

Författaren Cristofer Andersson.

Sagt om boken
”Gillar det verkligen. Boken tar upp frågor och beteenden som är enormt viktiga för att lyckas med investeringar.” /Johan Isaksson, Börspodden

”Givande och intressant!” /Mats Qviberg, ordförande och huvudägare, Investment AB Öresund

”Börspsykologi är ett viktigt ämne och Cristofers bok är ett bra bidrag till ämnets komplexitet.” /Per Håkan Börjesson, VD och huvudägare, Investment AB Spiltan