Senast uppdaterad 29 oktober, 2019 Kategori Arkiv
Biografi
Fakta

Titel: Så blev jag ett av Sveriges värsta nättroll
Författare: Bobbo Sundgren
Utkommer: Januari 2020
ISBN:
9789188699275


Klicka här för tillgång till högupplöst pressmaterial!

Presskontakt:
Jennifer Bark
[email protected] 
073-535 62 63


En självbiografisk bekännelse som leder oss rätt in i navet av den svenska trolleliten
Så blev jag ett av Sveriges värsta nättroll är en destruktiv resa kantad av psykologisk krigföring, övergrepp, hot, hat och skam. Med de unika erfarenheter och kunskaper som boken bjuder på utgör den samtidigt en uttömmande faktabank där alla aspekter av trollande på internet förklaras. Och där vi får inblick i den intrikata påverkan trollen har på vår värld i stort.

Författaren Bobbo Sundgren var under en tolvårsperiod ett av de mest aktiva nättrollen på den svenska webben. Han började som politisk debattör och gav sig på såväl nazister som liberaler. Senare skulle han också trigga kändisar till vansinne. Under sina mörkaste år var han flitigt involverad i de mest kända och ökända grupperna och forumen – exempelvis mytomspunna Hatklubben – med stora konsekvenser för såväl honom själv som hans omgivning.

Nu berättar Bobbo öppenhjärtigt om sitt eget agerande och sina iakttagelser, om de faktorer som gjorde honom till ett välkänt nättroll och inte minst – vad som till slut fick honom att stänga dörren till internets mörka sida för gott.

Nättrollandet var som en beroendeframkallande drog för mig, som jag satte framför anseende, vänskap och ekonomi. Och ju mer jag trollade, desto mer okänslig blev jag för om jag sårade någon. Så jag kan lugnt säga att jag har sårat många oskyldiga människor, det gör mig ledsen att tänka på. Boken är mitt försök att göra rätt för mig./Bobbo Sundgren

Författaren Bobbo Sundgren.