Senast uppdaterad 19 maj, 2017 Kategori Fakta
Höst 2017
Klicka pÄ bilden för högupplöst version.

och andra sprÄkfenomen

Titel: Den fascinerande fotbollsregeln och andra sprÄkfenomen
Författare: Lotten Bergman, Stellan Löfving
Utkommer: 26 oktober 2017
Antal sidor: 320

 Gör som tusentals andra – följ Skrattande sprĂ„kpoliser pĂ„ Facebook.

Vill du vara med i utlottningen av ett signerat ex? Klart du vill, delta hÀr!

Kontakta oss gÀrna för mer information om boken eller intervjuförfrÄgningar! 

Vad innebÀr egentligen den fascinerande fotbollsregeln? Vad hÀnde pÄ reklambyrÄn nÀr produktbeskrivningen pÄ kaffepaketet förvandlades till en subtil uppmaning att brygga kaffe? Och hur gick det till nÀr kanslisvenskan bragtes om livet?

Svaret pĂ„ dessa och mĂ„nga andra livsavgörande frĂ„gor fĂ„r du i den humoristiska sprĂ„kboken ”Den fascinerande fotbollsregeln och andra sprĂ„kfenomen”.

Författarna Lotten Bergman och Stellan Löfving vill utbilda och underhÄlla, en uppgift som de tar pÄ allra största allvar. Med humor, pedagogik och djup kunskap sprider författarparet ljus över mÄnga av det svenska sprÄkets största mysterier. Den hÀr boken liknar inget annat i sprÄkavdelningen!

Lotten Bergman Ă€r kĂ€nd som den skrattade sprĂ„kpolisen, men ocksĂ„ redaktör, bloggdrottning och radiopratare. Hon Ă€r en flitig förelĂ€sare i Ă€mnet ”svenska skrivregler” och Ă€lskar korrekturlĂ€sning.

Stellan Löfving Ă€r journalist, kommunikationskonsult och humorboksförfattare. Han Ă€r ocksĂ„ en av mĂ€nnen bakom internetsuccĂ©er som Skyltat och Sverige mot sĂ€rskrivning – Facebooksidan med hela 160 000 följare. Och han hatar korrekturlĂ€sning.