Senast uppdaterad 19 maj, 2017 Kategori Fakta
Höst 2017
Klicka på bilden för högupplöst version.

och andra språkfenomen

Titel: Den fascinerande fotbollsregeln och andra språkfenomen
Författare: Lotten Bergman, Stellan Löfving
Utkommer: 26 oktober 2017
Antal sidor: ca 192

 Gör som tusentals andra – följ Skrattande språkpoliser på Facebook.

Kontakta oss gärna för mer information om boken eller intervjuförfrågningar! 

Vad innebär egentligen den fascinerande fotbollsregeln? Vad hände på reklambyrån när produktbeskrivningen på kaffepaketet förvandlades till en subtil uppmaning att brygga kaffe? Och hur gick det till när kanslisvenskan bragtes om livet?

Svaret på dessa och många andra livsavgörande frågor får du i den humoristiska språkboken ”Den fascinerande fotbollsregeln och andra språkfenomen”.

Författarna Lotten Bergman och Stellan Löfving vill utbilda och underhålla, en uppgift som de tar på allra största allvar. Med humor, pedagogik och djup kunskap sprider författarparet ljus över många av det svenska språkets största mysterier. Den här boken liknar inget annat i språkavdelningen!

Lotten Bergman är känd som den skrattade språkpolisen, men också redaktör, bloggdrottning och radiopratare. Hon är en flitig föreläsare i ämnet ”svenska skrivregler” och älskar korrekturläsning.

Stellan Löfving är journalist, kommunikationskonsult och humorboksförfattare. Han är också en av männen bakom internetsuccéer som Skyltat och Sverige mot särskrivning – Facebooksidan med hela 160 000 följare. Och han hatar korrekturläsning.