Senast uppdaterad 20 mars, 2017 Kategori Höst 2017
Humor
Gunde Svan som indian – 25 porträtt som vykortspamflett (Pug Förlag 2017)
Klicka på bilden för högupplöst version

– 25 roliga porträtt som vykortspamflett

Titel: Gunde Svan som indian
Författare: Mikael Holmquist
Utkommer: 28 september 2017
Antal vykort: 25

 Följ Sveriges roligaste instagramkonto! 

Kontakta oss gärna för mer information om boken eller intervjuförfrågningar!    

85 000 följare kan inte ha fel – @gundesvansomindian är bland det absolut roligaste som har hänt instagram! Konceptet är enkelt men kreativt: ta en kändis, rimma på hens namn och illustrera. Och vips har du en Gunde Svan som indian! Eller en Kristina Lugn i mikrovågsugn … Skratteffekten är omedelbar och drabbar kort sagt alla.

På nätet är bilderna en snackis och när de släpptes som posters och spel slog säljet i taket lika snabbt som Janne Schaffer när han jagas av giraffer. Memoryspelet har redan sålt i 2000 exemplar.

Mikael Holmquist som skapar bilderna jobbar till vardags som webbutvecklare. Han började skapa de ordlekande bilderna på skoj men blev snart beroende av dem – precis som hans tusentals följare är. Och kändisarna själva? Jo, de gillar och återpostar ofta de komiska konstverken i sina egna sociala kanaler.

Gunde Svan som Indian är vykortsboken som du gärna har framme på soffbordet, ger bort i present, skickar – eller ramar in – vykort ur. Helt enkelt en underbar källa till ögonblicklig glädje och högljudda skratt!