Senast uppdaterad 18 april, 2021 Kategori 2021: Höst
Fiktion

Titel: Gaius Marius: Roms tredje grundare – Novus Homo
Författare:
Cristofer Andersson
Utkommer: 25 november 2021
Antal sidor: 340
Format: 130 x 210 mm (inbunden)
ISBN: 978-91-88699-58-9


Klicka här för tillgång till högupplöst pressmaterial!

Presskontakt:
Jennifer Bark
[email protected] 
073-535 62 63


Vi må ha sagt att vi ägnar oss skön litteratur framför skönlitteratur. Men man ska som bekant aldrig säga aldrig och vår tid för lite skönlitterär dåtid visade sig vara nu. Med andra ord: ladda för en historisk roman som sätter nerverna på spänn:

Hispania Citerior, år 114 f.kr.

Efter flera år av våld och förtryck har en smärre revolt vuxit sig till ett fullskaligt uppror i den romerska provinsen Hispania Citerior. Revoltörernas ledare, Bequim, drivs av ett omättat hat mot romarna efter det att de våldtagit hans fru och fördrivit honom samt hans båda söner från deras hem.

Gaius Marius, ståthållare i provinsen, önskar inget annat än att kväsa detta uppror i sin linda innan hans magistrat löper ut. 

Efter flera nederlag, där rebellernas list och taktik överlistat romarna och förorsakat dem stora förluster, ser Marius inget annat val än att själv leda sina styrkor i denna kamp; en kamp där blod och död inte kommer att kunna undvikas. Misslyckas han kommer han att dra vanära över sin släkt. Dessutom kommer hans möjligheter till Cursus Honorum för alltid vara tillintetgjord.

Om författaren
Författaren Cristofer Andersson är till vardags gymnasielärare i svenska och historia och har ett antal framgångsrika titlar bakom sig. Ekonomiböckerna Börspsykologi (Pug Förlag 2020) och Mer börspsykologi (Pug Förlag 2021) har båda rönt stor uppmärksamhet. Vid sidan om börsen har Cristofer alltid hyst en djup fascination för romarriket i allmänhet och den sena republiken i synnerhet och Gaius Marius: Roms tredje grundare – Novus Homo är den första delen i en planerad serie om fyra.

Cristofer Andersson.