Senast uppdaterad 22 juni, 2017 Kategori Arkiv
Fakta
Humor

Titel: Misslyckade brott: verkliga krimberättelser där allt gått snett
Författare: Mattias Bergman, Andreas Utterström
Utkommer: Juni 2018
Antal sidor: 176

Lyssna på bokens föregångare – succépodden Misslyckade brott!


Klicka här för tillgång till högupplöst pressmaterial!

Presskontakt:
Jennifer Bark
[email protected] 
073-535 62 63


Medierna älskar att rapportera om organiserad brottslighet. Samtidigt är oorganiserad brottslighet något som engagerar svenskar minst lika mycket. Det bevisar om inte annat en av Sveriges mest populära podcasts med över 20 000 lyssnare per vecka – Misslyckade brott. Och nu tar äntligen det uppskattade konceptet klivit ut ur etern och in i bokhandelns samhällshylla.

I boken Misslyckade brott: verkliga krimberättelser där allt gått snett får vi genom skaparna av podden med samma namn ta del av den kriminalitet i Sverige som trots allt är den allra mest typiska – den utan plan och som sällan går i mål. För så är det ju: många skurkar planerar uselt. De samarbetar med opålitliga kumpaner, lämnar spår efter sig och grips ofta på bar gärning.

Här möter vi ökända förbrytare såsom kungens kompis Mille Markovic och 20-talets mest fruktade fasadklättrare som båda, på sitt sätt, föll platt till marken efter sina misslyckade dåd. Men också för allmänheten mer okända bovar som bankrånaren med dykardräkt och lösbröst som mitt under rånet råkade skjuta sig själv i benet. Eller polisen som efter en vågad missgärning ledde jakten på sig själv – men ändå åkte fast i slutändan.

Författarduon Bergman/Utterström har gått på djupet och grävt i mängder av förundersökningar för att jaga fakta och detaljer som sällan kommer fram någon annanstans. Med utmärkt berättarförmåga och perfekt dramaturgi leder de oss igenom de mest ofattbara men helt verkliga händelserna inom svensk krimhistoria – en resa kantad av spänning och humor.

Mattias Bergman jobbar till vardags som konceptutvecklare. Andreas Utterström är frilansjournalist och expert på amerikansk politik. Tillsammans arbetar de med berättande för företag och organisationer och har sedan hösten 2017 roat lyssnare med häpnadsväckande kriminalfall.

Författarna Andreas Utterström och Mattias Bergman.