Senast uppdaterad 14 november, 2020 Kategori Arkiv
Fakta

Titel: Perfekta pommes
Författare: Simon Karlsson och Fritjof Torstensson
Utkommer: April 2021
Antal sidor: 144
ISBN:
9789188699428


Klicka här för tillgång till högupplöst pressmaterial!

Presskontakt:
Jennifer Bark
[email protected] 
073-535 62 63


För att alla har rätt till perfekta pommes!
Perfekta pommes är den första i sitt slag: en handfast guide till helt perfekta pommes, med en stor portion kärlek, klimattänk och entreprenörsanda mellan raderna. Här bjuds framtida pommesmästare på allt från historik, matnyttig fakta om ingredienser och ovärderliga tips och trix till recept på smarriga dipsåser, smaksatta salter och andra spännande toppings. 

Här guidas vi i allt från blötläggning, blanchering och fritering till det viktiga valet av olja och inte minst potatis, som i boken ges utrymme i form av en härligt fyllig potatisskola. Författarnas devis är att perfekta (och klimatsmarta!) pommes inte ska vara någon knölig sak, och det är verkligen något som avspeglas i boken. 

Om författarna och Green Fries
Simon Karlsson och Fritjof Torstensson är skåningarna bakom den lilla pommesfirman Green Fries. Med ambitionen att förse svenskar med världens godaste, naturligt klimatsmarta pommes, har de sedan några år investerat all vaken tid i att få potatis, olja och salt att gifta sig på bästa sätt. På kort tid har de vuxit från en liten foodtruck till storskalig pommesleverantör i både Sverige och Danmark och vågar nu säga att de hittat det perfekta receptet – ett som de gärna delar med sig av. 

Pommeskonnässörerna Simon Karlsson och Fritjof Torstensson.