Senast uppdaterad 3 juni, 2019 Kategori Arkiv
Fakta

Titel: Rymden – och allt den har att lära oss
Författare: Cecilia Hertz (berättat för Jennifer Bark)
Utkommer: November 2019
ISBN:
9789188699237

Läs mer om Sveriges enda kvinnliga rymddesigner Cecilia Hertz.


Klicka här för tillgång till högupplöst pressmaterial!

Presskontakt:
Jennifer Bark
[email protected] 
073-535 62 63


Följ med Sveriges enda  rymddesigner och ”space broker” Cecilia Hertz på en rafflande resa av upptäckter, innovation och forskning som ytterst kan rädda vår planet!

Från astronaut till urbanaut
Astronauter konsumerar bara den exakta mängd vatten, energi och mat som de behöver för att överleva och må bra – allt de brukar i rymden måste kunna återvinnas och återanvändas. Nu, 50 år efter att Armstrong tog det stora lilla klivet för mänskligheten och som första människa satte fot på månen, kan astronauternas livsstil bli på riktigt viktig för våra liv, hem och en hållbar framtid på jorden. Eller som Cecilia själv säger: ”det är dags för oss att bli urbanauter.”

2019 feståret som förenar hela rymdindustrin
För alla som jobbar med rymden är år 2019, eller Rymdåret som det också kallas, en bokstavligt talat astronomisk milstolpe. Inte bara firar man att det var 50 år sedan den första månlandningen, utan också alla de insikter och den innovation som vår närvaro i rymden bidrar till. I Rymden och allt den har att lära oss får vi inte bara fascinerande fakta och anekdoter om rymden och vår relation till den. Vi får också inblick i en rafflande framtid där all den erfarenhet och forskning som det senaste halvseklet i rymden givit oss kan nyttjas för att förändra livet på vår egen planet. I boken möter vi såväl astronauter och rymdarkitekter som psykologer, läkare och klimatexperter som alla bidrar med sina perspektiv på ämnet.

Författaren och urbanouten Cecilia Hertz.