Senast uppdaterad 29 december, 2018 Kategori Arkiv
Barn

Titel: Zombien i kombin
Författare: Jessica Ericsson och Stefan Holm
Illustratör: Wurood Altashat
Ålder:
3 – 6 år
Utkommer:
Mars 2019
Antal sidor: 32


Klicka här för tillgång till högupplöst pressmaterial!

Presskontakt:
Jennifer Bark
[email protected] 
073-535 62 63


I den här underfundiga barnboken möter vi den hungriga och ensamma karaktären Zombien i hans jakt på mat och framför allt vänner. Här får små sagoläsare följa med på ett stingsligt men roligt äventyr bland både kossor, hundar, gräs och granar. Här får vi också bekanta oss med figurer som Vampyren – en förståndig liten dam som tålmodigt guidar den truliga Zombien framåt. Liksom Spöket i gatuköket som på flera sätt hjälper sagan att få ett lyckligt slut med en mätt, glad och kanske också en smula klokare matjägare.

Den sagolikt illustrerade berättelsen är dessutom genomgående uppbyggd på fyndiga rim som även de yngsta läsarna kan hänga med på och snart själva fylla i.

Stefan Holm är till vardags känd som OS-guldmedaljör i höjdhopp och delegat i Internationella Olympiska Kommittén, men har också författat flertalet böcker under sin karriär. Med Zombien i kombin debuterar han nu som barnboksförfattare.

Jessica Eriksson är dekan vid Karlstad universitet och har tillsammans med illustratören Wurood Altashat, utbildad bildlärare i Irak, tidigare bland annat givit ut FLAX: en flygande start till språk och kultur i Sverige (Columbus Förlag 2016).

Zombien i kombin är den första av flera planerade böcker i samma serie av trion Altashat/Eriksson/Holm.

Författarduon Jessica Eriksson och Stefan Holm.