”Ordet unik är egentligen inte böjbart. Antingen är man unik eller så är man det inte. Trots det framstår Lena Junoff som unikare än vi andra.”
/Linus Kuhlin, författare

Lena Junoff har turnerat med stjärnor som Duke Ellington och Hep Stars, gjort porrskivor med Johnny Bode och invigt tysk färg-tv inför åttiofem miljoner tittare. Hon har spelat cabaret på Chinateatern, medverkat i Jesus Christ Superstar, sålt guld i Storbritannien och hängt med celebriteter som Rod Stewart, Rolling Stones, Paul Anka och Cornelis Vreeswijk. Men trots att hon flera gånger varit nära ett större genombrott har hennes karriär aldrig riktigt lossnat.

Kollegor i branschen vittnar om att Lena har en av Sveriges – kanske Europas – bästa sångröster, men lika många menar att hon är besvärlig att jobba med. Lagom till Lena Junoffs 80-årsdag släpps För bra för att vara sann – biografin som skildrar ett liv och en karriär som inte liknar några andra. Det är en hisnande berättelse om en artistkarriär som sträcker sig över sex decennier och som innehåller fler upp- och nedgångar än en normalbegåvad femåring kan räkna till.

Journalist med känsla för berättande
Linus Kuhlin är skriftställare och journalist från Göteborg, idag boende och verksam i Lund. Tidigare har han bland annat skrivit böckerna Ett tidsfördriv att dö för – boken om Kent och Vuxna män gör saker tillsammans – en liten bok om Killinggänget.

För bra för att vara sann – Lena Junoffs osannolika liv och karriär (Pug Förlag) släpps 16/5.


Presskontakt:
David Stark
[email protected]
070-3283881

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *