Ni som är fotbollsintresserade minns säkert hur Glenn Hysén ställde sig framför IFK Göteborgs klack, under en bortamatch mot Kalmar 2007, och avslöjade att ”Tobbe é klar”. Det handlade alltså om hans egen son Tobias, vars övergång till Blåvitt där och då avslöjades på detta sätt. Kanske inte vad klubbledningen i Blåvitt hade tänkt sig …

Pug Förlag har nu glädjen att basunera ut att ”Glenn é klar!”. I mars kommer en humorbok med hans samlade tweets och Facebook-uppdateringar och annat humoristiskt smågodis.

Det kommer inte bli en bok enbart för fotbollsälskare, men det var via fotbollen som jag fann och började beundra Glenn. Jag var 11 år när Glenn och Blåvitt vann UEFA-cupen för första gången. Jag var på plats under någon av matcherna om jag inte minns helt fel. Ännu bättre minns jag den gastkramande semifinalen i Europacupen 1986 och den andra segern i UEFA-cupen året därpå. Glenn var med och ledde laget vid båda tillfällena.

David_Glenn

En riktig fotbollshjälte alltså, men också en enastående person. Jag har på senare år träffat Glenn vid ett flertal tillfällen och vet att han emellan alla matcher som ska ses, uppdrag som Unibet-ambassadör och diverse bensinstationer som ska invigas även lägger ner mycket tid på välgörenhet.

Det är inget han pratar om i sociala medier direkt. Lika lite som han gillar att åka limo. ”Det är så jävla flashigt”, menar han.

Och det är väl därför vi är så många som gillar Glenn Hysén.

– Jag är en helt vanlig jävla svensk, som han själv säger.

Helt vanlig, men ändå så ovanlig, skulle jag vilja säga. I väntan på boken, följ honom på Twitter och Facebook. Det är roligt nästan jämnt.

2 Comments

  1. Pingback: ”Twitter är som pyttipanna” | Pug Förlag

  2. Pingback: "Twitter är som pyttipanna" - Pug Förlag

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *