”Haha, världens mest konstiga mejladress, men till mitt försvar så betyder ”solanum tuberosum” potatis på latin!”.

Jag sitter och jobbar med en av vårens (längsta) titlar, Vanligt folk tycker till: ”Sedan vi kom med i EU har vädret blivit sämre”. Boken som för övrigt inte bara ges ut på Pug Förlag utan som också Pug Förlags förläggare –  jag och David – författar. Här ska vi alltså samla de roligaste och bästa insändarna och enkätsvaren som svenska folket genom tiderna bidragit med. Och i mångt och mycket vill vi berätta den större storyn. För en större story till varje litet svar, det finns det alltid.

Hon, vars e-postadress betyder ”potatis”, heter Emma Olsson och är en av alla fantastiska enkätsvarare i den kommande boken. Så här såg det ut då det begav sig, när Arbetarbladet 2014 frågade vad hon skulle göra i helgen:

Och när vi får tag på henne, tre år senare, visar det sig alltså att intresset för den knöliga kolhydraten sträcker sig djupare än nån nånsin kunnat ana. Inte bara har hon en e-postadress som betyder potatis. Avsändarnamnet som syns när du får mejl från henne är ”Ms Potato Head”. Kartoffel i kubik!

Om det inte är snabbmaten som är grejen förstås? På Facebook kallar hon sig ju ändå ”Pizza lover”… Dags att reda ut ett och annat.

– Det var så att helgen innan jag fick frågan från tidningen hade min mamma frågat var jag ville käka till middag. Och jag ville verkligen ha pommes! Men hon sa nej, så jag försökte med allt, och kom till slut på det svaret när jag fick frågan på stan. 

Och helgen efter? Jodå, då fick hon pommes – som man kan ana en riktig Emma-favorit.

– Ända sen jag var liten har jag verkligen älskat potatis. När dom andra har käkat kött och potatis har jag ätit typ tio potatisar och en köttbit istället för två köttbitar och tre potatisar. Det där med ”Pizza lover” på Facebook var bara en vilsen fas då jag inte hade ätit potatis på ett tag. Men nu är potatisen nummer ett igen, kanske bör ändra på Facebook, haha.

Vilka fler fascinerande berättelser som döljer sig bakom alla tiders enkätsvar förtäljer boken som släpps den 18 maj. Och redan nu kan du som är extra pepp på hela grejen anmäla ditt intresse för mer information. Typ få det senaste först och annat fräscht – kanske ett finfint erbjudande vad det lider… Bara att signa upp sig!

 

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *