Det är med både spänning, förväntan och ett stort stycke stolthet som vi presenterar bokhyllan 2018 på Pug Förlag – en saligt härlig blandning av sport, lek, humor, allvar, klimat, mat och estetik!

Augusti: Hur var din upplevelse?
(Gussy Löwenhielm & Tobias Persson)


Hur upplevde du passkontrollen? Var du nöjd med ditt hotellbesök? Vad tycker du om om vår grönsaksavdelning? Överallt och mest hela tiden får vi frågor om hur vi upplever det ena, det andra och det sjuttiotredje. Ibland innan vi ens hunnit uppleva det. I Hur var din upplevelse? ställer komikerna Tobias Persson och Gussy Löwenhielm vårt  tycka-till-samhälle på sin spets. Genom djupt fyndiga illustrationer lyckas de både omedelbart framkalla skratt och skarpsinnigt driva med vår samtid.
Missa inte denna underhållande bok, läs mer om den här!


September: Jag älskar att bara vara så länge jag är i vägen
(Jennifer Bark & Stellan Löfving)


Äntligen kommer uppföljaren till fjolårets succé i husdjurs- och humorhyllan, Förlåt att jag väckte dig, jag var bara uttråkad, som hyllats och älskats av kattälskare Sverige över! 62 kattdikter och lika många urgulliga bilder som garanterat får kattälskare på fall.

Mer om årets nya kattbok här!


September: Svenska sportbitar – byggt och berättat av Stefan Holm
(Stefan Holm)


Den folkkära idrottshjälten Stefan Holm har inte bara vunnit OS-guld i höjdhopp, han är också en mästare på legobygge. I den här boken har han samlat drygt 20 av våra största svenska idrottsögonblick i modern historia. Varje händelse är bit för bit och in i minsta detalj uppbyggt och avbildad i lego och därmed illustrerat på ett sätt vi aldrig tidigare skådat!

Läs mer om den världsunika boken här!


September: Svenska uttryck
(Sorosh Padjand)


Här är bordskalendern som förgyller varje dag med ett nytt, kul och tänkvärt uttryck eller citat! 366 dagar (skottdag inkluderad) och 366 uttryck av Sorosh Padjand, skaparen bakom det omåttligt populära Instagramkontot med samma namn: @svenskauttryck.

Kalenderbiten? Läs mer om årets roligaste almanacka här!


Oktober: Elda i vedspis – en bibel för dig med köksspis, kamin eller kakelugn (Peder Edvinsson)


Oavsett du äger eller funderar på att köpa vedspis, är det här den enda bok du faktiskt behöver på vardagsrumsbordet. Den täcker in allt från fakta och historik till recept och rengöring och bjuder på såväl sagolika bilder som fantastiska små berättelser om människor och deras relation till sin egen spis! Helt enkelt en vedspisbibel som det sprakar det om!

Allt om denna värmande ”bibel” hittar du här!


Äta insekter – entomaten och det stora proteinskiftet
(Anders Engström)


Äta insekter är boken som tar framtiden på allvar. Det är en grundläggande guide för alla som vill dra sitt strå till stacken genom klimatsmart och resurseffektiv föda. Följ med på journalisten Anders Engströms spännande resa bland entreprenörer, forskare, in i vårt egna land och ut i världen. Inspireras också av recept från Sveriges insektskock Ola Albrektsson.

Mer om höstens stora entomatverk läser du här!


Är du nyfiken på författarna, vill ha recensionsex eller kanske på något sätt samarbeta kring en eller flera av titlarna? Hör av dig bara!