Vi har tidigare teasat om höstens böcker. Men nu kan vi inte tygla oss längre (och den som väntar på något gott väntar i regel ändå alldeles för länge). Så låt oss avslöja vad vi gömmer i vårt stall – åtminstone delvis:

 ? . VI SKA SLÄPPA EN BOK!! ⭐️?? . Boken kommer handla om vårt käpphästkonto, om oss, fakta om käpphästar, vårt stall, och såklart massa tutorials på hur vi gör olika saker T.ex. Käpphästar, träns, grimmor osv ?❤️?? . Det kommer också medfölja en käpphästmall när man köper boken, det kommer vara exakt samma mall som vi använder till våra käppisar!! ???? . Boken kommer släppas i augusti september, priset är ej bestämt ? bilden är ett sneak peak på bokomslaget ?? hoppas ni gillar det! . En annan grej är också att vi fått många förfrågningar ifall man kan skicka post till oss ? så nu kan man göra det! Min adress står på vår hemsida, länk finns i beskrivningen! ?? stall-Smultronbacken.webnode.se ??? där står också lite mer om sammarbeten osv ??⭐️? . Hoppas alla får en härlig fredag! ?

Ett inlägg delat av ☃❄️? STALL SMULTRONBACKEN ?❄️☃ (@kepphastar)

Precis. Här snackar vi hästkrafter på riktigt! Eller på käpp, om vi ska vara helt korrekta. Kanske har du ingen aning om det, men käpphästen är inte bara tidlös – den är år 2017 minst lika het som en chilifrukt (och nej, hästar är ingen frukt, dom finns faktiskt numer).

Fråga bara författardebutanterna Lisa Filipsdotter och Elsa Högberg, tjejerna bakom Instagramkontot @kepphastar – det största i sin genre med över 11 700 följare. Här har vi en 14- och en 15-åring som inte bara är grymma på att kommunicera och fotografera. De kan också kreera, inspirera och instruera som få!

De skapar mallar, syr käpphästar och gör alla tillbehör (benskydd, grimmor, grimskaft, huvor, pannband, träns och täcken och allt annat en häst kan behöva). De bygger hinder och stall, ordnar hopptävlingar och ridläger. Att Stall Smultronbacken är stället som ”alla” vill besöka och beställa käpphästar från är inte särskilt svårt att förstå.

(Och om du fortfarande tvivlar på käpphästens popularitet – prova att söka lite på det i sociala medier bara).

Att få samla Lisa och Elsas expertis och superkreativitet i en bok (med fantastiskt omslag av Niklas Lindblad känns fantastiskt roligt. Och att döma av kommentarerna på tjejernas instakonto är det fler än vi som ser fram emot släppet.

 

 

 

2 Comments

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *