Komikern Gussy Löwenhielm älskar Sverige, men kan inte blunda för dess gråton. I aktuella En lagom rolig bok om Sverige sätter han det svenska svårmodet under humorlupp!

Vad händer egentligen när man med kollektiv självinsikt utforskar den svenska folksjälen? Ja, gör man det med glimten i ögat och en precis lagom dos självdistans kan det bli hur roligt som helst! Eller ja, lagom roligt förstås, om vi ska hålla oss till jantelagen.

– Våra gemensamma beteenden fascinerar mig, särskilt de som kantas av den där lite blygsamt ångestladdade men samtidigt trevliga karaktären. Allt det där vi kapslar in i ord som ”jante” och ”lagom”, säger Gussy Löwenhielm, standup-komiker, copywriter, fotograf och DJ med fyra böcker i bagaget.

I En lagom rolig bok om Sverige, som finns i butik den 26 april, tar han också med humor och finess fasta på just det där ”typisktsvenska”, som så  många – mer eller mindre motvilligt – kan känna igen sig i. Genom egentagna bilder och fyndiga små meningar illustrerar han det där väldigt specifika som paradoxalt nog kan vara så svårt att sätta fingret på.

– Svårmodet finns överallt, den liksom bara döljer sig i betongen. Men gråtonen sitter fastetsad i svenska fasader och den vill jag förstora, med humor i botten.

Gussys insiktsfulla expedition leder oss genom fenomen som allemansrätten ångest och glassbilen – och hur vi alla, alldeles lagom, förhåller oss till dem.

– Jag vill att man ska skratta, känna igen sig och dela med sig. Att känna tillhörighet, det är mitt mål, säger Gussy Löwenhielm.

Här hittar du högupplösta pressbilder. Boken köper du överallt där du normalt köper böcker eller signerad på pugshop.se!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *