Vad händer när en trebarnsmamma i tröttioårsåldern sätter sig och börjar göra teckningar i det gamla datorprogrammet Paint? Med skruvad humor och otyglad fantasi kan det sluta i succé på Instagram. Och – en efterlängtad humorbok för alla vuxenbarn.

I maj 2015 lade Jennie Danehav upp sin första fyndiga humorteckning på Instagram. En teckning blev snabbt flera, och ett par följare snart många tusen. Jennies vitsiga barnteckningar för vuxna visade sig vara något alla alltid längtat efter.

– Äsch, jag har dålig humor och ritar fult, då kan det bli så här, förklarar skaparen Jennie Danehav.

I boken Jempieteckningar – Löpande urval samlas några av såväl Jennies egna som hennes följares favoriter genom åren. Precis som på instagramkontot trängs här lustigheter med snuskigheter och ordvitsar med visdomsord – allt barnsligt illustrerat av en vuxen kvinna med vild påhittighet.

Här är kroki en konstform som kråkor ägnar sig åt, och här vill kottarna ha håret kott. Tamponger vill inte binda sig och pommes frites går självklart på stripsklubb. Att missa bussen, hoppa över middagen eller känna sig fit for fight blir som läsare aldrig mer sig likt. För att inte tala om ens föreställningar kring äktenskapsrådgivning.

Jennie Danehav själv tar dock inte bara allt så där ”i Goudan ro”, som hon annars uttrycker det.

– När boken skulle dimpa ner på förlaget var jag rädd, att den hamnar i butik skrämmer mig ännu mer. Men jag hoppas att det finns nån därute som vill stötta en livrädd person, skrev Jennie Danehav på Facebook, apropå bokdebuten.

Jempieteckningar – Löpande urval hittar du överallt där du överallt där du normalt köper böcker samt i vår shop. Härliga pressbilder hittar du här.

Ur Jempieteckningar – Löpande urval (Pug Förlag 2017)

För frågor, intervjuer, recensionsex och heta bilder ur boken, hör av dig!

Jennifer Bark, PR-ansvarig
Tfn: 073-535 62 63
E-post: [email protected]    

 

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *