120 000 hängivna fågelentusiaster kan inte ha fel – fåglarna vi har närmast omkring oss intresserar som aldrig förr! Nu kommer boken som fördjupar vår relation med den svenska fågeln, och samtidigt hyllar alla de unika arter vi har i vår närhet.

Fantastiska fåglar är inte bara namnet på en ny bok utan sammanfattar ganska väl många svenskars nyfunna passion. Under pandemi-året har nämligen intresset för fågelskådning i allmänhet och fåglar i vår närhet i synnerhet, ökat något enormt. Det vittnar om inte annat föreningen BirdLife’s Facebookgrupp ”Fåglar in på knuten” om. Denna grupp som samlar fågelintresserade svenskar från landets alla hörn har bara det senaste året vuxit från 90 000 till 120 000 aktiva medlemmar. Upptäckarlusten är större än någonsin.

– Jag tror att pandemin ”tvingat” många att faktiskt upptäcka den svenska naturen, och att många blivit positivt överraskade. Att just fåglarna väcker så stor nyfikenhet är inte heller förvånande, deras närvaro omkring oss är fantastiskt stark – men också mångfacetterad, säger författaren Peder Edvinsson, passionerad fågelskådare sedan många år tillbaka.

Fascinerande fakta och guidning
I den nya faktaboken Fantastiska fåglar är det just fågelarterna i vår direkta närhet som är i skarpt fokus. På ett ovanligt  vackert och underhållande sätt lyfter den fågelns alla fascinerande egenskaper och beteenden, kännetecken och förutsättningar. Boken guidar oss bland annat i Sveriges bästa fågellokaler, läten och sång, holkar, anatomi, matning, vinterflytt, kikare och fågelappar. 

Med hjälp av den rutinerade fotografen Hans Falklind som bidrar med otroligt fotografi presenterar Peder Edvinsson våra vanligaste fåglar på djupet – och ger samtidigt en målande bild av fåglarnas roll för både människa och miljö. Förhoppningen är att kunna  inspirera fler att upptäcka fågelvärlden. 

– När vi förstår mer av det vi ser omkring oss, då förstärks upplevelsen av verkligheten, säger Peder Edvinsson.

Fantastiska fåglar (Pug Förlag) släpps den 6 maj 2021 och finns bland annat tillgänglig på pug.se. Pressmaterial för nedladdning hittar du här.


Presskontakt:
Jennifer Bark
[email protected]
073-535 62 63

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *