Det är en av årets starkast växande trender bland unga. Och har gått från ”kreativ hobby” till att bli en riktig sport som sysselsätter tusentals. Nu släpps boken som är den enda av sitt slag i Sverige – en bok om, av och för landets alla käpphästutövare!

Intresset för att tillverka, pyssla om, diskutera, hoppa och springa med käpphästar har fullkomligt exploderat i sociala medier – och utanför. I grannlandet Finland har trenden länge varit het, och nu har också barn och unga över hela Sverige blivit rejält käpphästbitna.

Stall Smultronbackens Käpphästar – tips, tutorials & snilleblixtar är en efterlängtad faktabok och inspirationsguide för alla tusentals unga käpphästentusiaster där ute.

Författare är Elsa Högberg, 15 och Lisa Filipsdotter, 16, på Instagram kända för Sveriges första och största käpphästkonto @kepphastar med runt 13 000 dedikerade följare.

De har också etteget stall och klubb för käpphästar, Stall Smultronbacken, som ordnar dressyrkurser, hopptävlingar och andra fysiska events som lockar unga från hela landet att delta.

Stall Smultronbackens käpphästar rymmer bland annat utförliga instruktioner kring hur man själv syr käpphästar, bygger stall, ger sin käppis karaktär och tillverkar alla tillbehör.

Samtidigt är det en bok som i mångt och stärker unga tjejers självkänsla och peppar att stå upp för den man är och det man gillar, oavsett vad det är. Ett avsnitt handlar också om hur man kan hantera hat och negativ respons i sociala medier – och tjejerna delar med sig av sina egna erfarenheter.

Här finns pressmaterial för nedladdning. 

Tveka inte att höra av dig kring intervjuförfrågningar, samarbetsidéer ellr något annat! Kontakta Jennifer bara: [email protected] eller 073-535 62 63. 

PS. Ska du till Bokmässan i Göteborg? Missa då inte Elsa och Lisa som kommer att stå och signera böcker i Pug Förlags monter både under lördagen och söndagen. Mer info här!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *