De är inte bara Sveriges populäraste husdjur utan också de i särklass mest underhållande företeelserna på internet. I poesiverket ”Förlåt att jag väckte dig, jag var bara uttråkad” och humorspelet Mjaumory ser nu de roliga katterna till att skapa ännu mera skratt och klös i vardagen.

Diktboken ”Förlåt att jag väckte dig, jag var bara uttråkad”, som släpps den 28 september, är inget mindre än ett bildsatt poesiverk som genom humor, värme och tillskruvade dikter lyfter fram både det bästa och det värsta hos våra älskade kissar.

Bara dagar efteråt, den 3 oktober, dyker också årets sällskapsdjurspel Mjaumory upp i handeln. Mjaumory är en uppdaterad variant av det klassiska sällskapsspelet memory, där fantastiska kattbilder och små knasiga kattcitat tränar såväl minne som skrattsinne hos djurvänner i alla åldrar.

För många är både boken och spelet efterlängtad underhållning. På Roliga katter, Sveriges största kattsida på Facebook, samlas nämligen över 36 000 engagerade kattvänner för att dagligen dela, diskutera och inte minst skratta och dessa älskade och egensinniga djur.

Och när gänget bakom sidan

nu förvandlar det digitala fenomenet till analog underhållning, är det tillsammans med sina följare som de gör det.

– Både boken och spelet har gjorts i samarbete med våra följare, som bidragit med helt fantastiska kattbilder. Det känns självklart att inkludera dem i processen. Det är ju deras engagemang som sedan drygt fem år tillbaka driver oss att dagligen uppdatera med katthumor, säger David Stark, en av personerna bakom Roliga katter.

Tillsammans med Jennifer Bark och Stellan Löfving, författarna bakom Förlåt att jag väckte dig, jag vara bara uttråkad”vågar David Stark lova en riktigt rivig upplevelse, både med boken och spelet.

– Det ömsom fniss och sötchocker, ömsom igenkänning och asgarv. Eller som vi brukar sammanfatta det hela: för katten, i tiden!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *