”Det här är ett resultat av 2 kollapser, 1 medelålderskris, 4 barn, 2 separationer, 3 hemska arbetssituationer och inte minst ett totalhaveri i att skriva denna bok.”

Så sammanfattar komikern och humorforskaren Karin Adelsköld sin nya bok Nu är det kul igen – från utmattning till arbetsglädje, en självutlämnande guide för att hitta vägar ur utbrändhet och må bättre med hjälp av humor. I livet i allmänhet och på jobbet i synnerhet.

– Det är konkret och underhållande handbok för att hitta humorn i sitt liv och med hjälp av små medel få roligare på sin arbetsplats. Men också en osminkad skildring av när jag blev allvarligt sjuk av stress, säger Karin Adelsköld.

2011 blev Karin vald till årets roligaste kvinna och hade schemat fyllt av standup, föreläsningar och humorcoaching. 2016 kunde hon plötsligt varken läsa, skriva eller förstå varför en oxfilé skulle vara dyrare än en banan. ”Akut stressyndrom” löd läkardomen.

– Det känns viktigt att dela min story, att låta fler känna att de inte är ensamma i det här. Om inte annat kan andra också få garva en stund åt mig elände.

Med boken hoppas Karin, som själv blivit utnämnd till hedersdoktor i humor, kunna bidra till att fler upptäcker vinsterna med att ta humor på allvar.

– Jag sitter inte på någon universallösning för vare sig utbrändhet eller andra problem. Men för mig har humorn visat sig vara livsviktig. Första tecknet är ofta att man slutar ha kul. Och att fokusera på en kul arbetsmiljö är ett relativt enkelt och billigt sätt att minska stress och öka välmående, så mycket vet jag.

Ladda ner pressmeddelandet och högupplösta bilder här!

PS. Boken släpps 22 mars. Vill du delta i en utlottning om ett signerat ex och få boken före alla andra? Anmäl ditt intresse här :) 

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *