Författarparet bakom succén Ut ur ekorrhjulet är tillbaka med en bok kring ämnet som nu mer än någonsin är högaktuellt – att leva och verka lokalt.

Det är inte bara klimataspekten eller praktiska faktorer som motiverar allt fler att utgå från det som finns nära. En global pandemi har det senaste året abrupt tvingat många av oss att leva och arbeta hyperlokalt. Samtidigt har vi  ”tvingats” upptäcka fördelarna som kommer med det, och många spår att den lokala trenden är här för att stanna.

Nyckeln till ett friare liv

För Maribel Leander Lindberg och Oskar Lindberg, som 2019 gav ut en mycket uppmärksammad guide till ekonomisk frihet, har det lokala livet länge varit en självklarhet. Det är enligt dem den enskilt viktigaste nyckeln till ett friare och mer hållbart liv – både i pengar, hälsa och tid mätt.

– Vi kände redan efter vår första bok att det fanns incitament för att skriva mer om den lokala aspekten och alla livsvinster som kommer med den. Sen kom Corona-pandemin och gjorde plötsligt ämnet väldigt angeläget, säger författaren Oskar Lindberg.

Praktiska tips som kan tillämpas överallt

Lev lokalt är boken som helt fördjupar sig i konsten att gräva där man står och inte korsa ån i jakt på vatten. Här varvas filosofiska perspektiv med handfasta tips och råd – en guldgruva för den som helt eller delvis vill förändra sin livssituation.

Liksom i debutsuccén Ut ur ekorrhjulet utgår boken främst från författarparets egna erfarenheter av ett liv baserat på närhet och enkelhet. De lever idag tillsammans med sina tre barn i Leksand och i stort sett allt de behöver och tar sig för finns på gång- och cykelavstånd från deras hem. Men det lokala livet är något de praktiserat oavsett var i världen de vistats, om det så varit som bosatta i Mexiko eller på långresa i Spanien.

– Det är det fina med de principer vi följt och som vi delar med oss av i boken, att de kan följas av alla. Oavsett vem du är och var just du väljer att leva kan du få en vardag du varken vill eller behöver ta semester ifrån, säger Oskar Lindberg.

Lev lokalt – vägen till ett hållbart, hälsosamt och fritt liv (Pug Förlag) släpps den 28 januari 2021 och finns bland annat tillgänglig på pug.se. Pressmaterial för nedladdning hittar du här.


Presskontakt:
Jennifer Bark
[email protected]
073-535 62 63


 

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *