Tusentals knäsvaga svenskar har redan skrattat sig fördärvade åt Humormamman på Instagram. Nu kommer boken som slår hål på alla myter om småbarnsidyllen – och träffar mitt i prick hos alla oss som någon gång kämpat med bajsblöjor, gnäll och ständig brist på egentid.

När trebarnsmamman Nicole ”Humormamman” Petré öppnar dörren till småbarnslivet är det med humor, självinsikt och helt utan filter. Med boken Mamma! Mamma! Mamma! tar hon nu Instagramsuccén vidare för att frälsa fler föräldrar från tålamodskollaps och andra sammanbrott. Eller åtminstone låta oss alla skratta gott åt en tidvis eländig vardag.

– Att man älskar sina barn betyder ju inte att man älskar varje stund av mammalivet. Föräldraskap är livets största gåva, men också tröttande och tålamodskrävande till max. Och jag tror alla mår lite bättre om vi slipper hymla med det, säger Nicole Petré.

Vardagsnära igenkänning
Genom dråpliga illustrationer och skruvade texter fångar Nicole skarpsynt de typiska känslostormar som mammor (och för all del även pappor) känner, utan att finputsa kanterna. Här ryms allt från den konstanta tvätthögen och oron över att barnen ska upptäcka ens hemliga godisgömma till den underbara frihetskänslan som uppstår då man plötsligt hittar en timmes egentid.

– För mig är humor det bästa sättet att hitta energi och orka med även de dagar när man bara vill dra täcket över huvudet. Det är den boosten jag hoppas kunna ge fler vardagshjältar där ute, säger Nicole Petré.

Inte bara en bok
Utöver att bidra med skratt, sympati och förbluffande träffsäkra iakttagelser rymmer Mamma! Mamma! Mamma! också interaktiva inslag såsom personliga tester, listor och till och med ett uttagbart sällskapsspel – den perfekta underhållningen för (sällsynta) stunder av kollektiv egentid.

Mamma! Mamma! Mamma! släpps runt om i landet den 25 april – det vill säga perfekt tajmat med föräldrapenningen och i alldeles lagom god tid innan Mors dag. Du hittar den där du normalt köper böcker och givetsvis på pug.se.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *