Med över 20 000 lyssnare per vecka har Misslyckade brott snabbt seglat upp som en av Sveriges mest populära podcasts. Nu släpper skaparna Andreas Utterström och Mattias Bergman en bok med samma namn, fylld av verkliga och häpnadsväckande kriminalberättelser där allt gått snett.

Medierna älskar att rapportera om organiserad brottslighet. Samtidigt är den mest typiska kriminaliteten i Sverige varken organiserad eller särskilt framgångsrik. Skurkar planerar uselt, har opålitliga kumpaner, lämnar spår efter sig och grips på bar gärning. Och det är också dessa typer av brott, med fruktlösa förbrytare i spetsen, som boken Misslyckade brott fokuserar på.

– Man kan säga att boken är ett slags förlängning av podden, där vi inte bara samlat de bästa historierna utan också delar sådant som är omöjligt i poddformat, såsom bilder från brottsutredningar, säger Andreas Utterström, författare och journalist.

I boken Misslyckade brott möter vi ökända förbrytare såsom kungens kompis Mille Markovic och 20-talets mest fruktade fasadklättrare, ”Hotellråttan”. Men också mindre kända brottslingar som bankrånaren med dykardräkt och lösbröst som mitt under rånet råkade skjuta sig själv i benet. Eller polisen som ledde jakten på sig själv – och ändå åkte fast till slut.

– Vi har gått igenom förundersökningar, domar och arkiv för att kunna återge brotten och berättelserna kring dem så detaljrikt som möjligt. Kanske ger det delvis en ny bild av hur verklighetens kriminalitet faktiskt ser ut, säger Mattias Bergman, författare och konceptutvecklare.

Boken Misslyckade brott rymmer elva ofattbara men helt verkliga händelserna inom svensk krimhistoria och finns i butik den 7 juni, precis lagom till att säsongen för spännande sommarläsning gör sitt intåg.

Här hittar du högupplösta pressbilder. Boken köper du överallt där du normalt köper böcker eller signerad på misslyckadebrott.se!

2 Comments

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *