”Svenska uttryck” är inte bara saker vi svenskar säger. Det är också ett enormt populärt Instagramkonto med över 225 000 följare som gör internet till en lite gladare plats. Och nu kommer bordskalendern som samlar godbitarna från kontot: de bästa, roligaste och mest peppande citaten för årets alla dagar.

Klicka på bilden för högupplöst version.

Sorosh Padjand startade kontot @svenskauttryck i december 2014, med viljan att skapa en plats där människor tillsammans kan göra varandras dagar lite bättre. Här postar han dagligen en blandning av roliga uttryck och mer seriösa citat som både ger upphov till skratt och igenkänning.

– Många uppdateringar och drygt 220 000 följare senare vågar jag påstå att min plan lyckats. Den där glada, digitala platsen där det flödar av roliga budskap, kärlek och respekt, den finns! Och det oerhört roligt att nu få lyfta ut en del av det till ett fysiskt format, säger Sorosh Padjand.

Ja, efter cirka 1300 dagar på Instagram och allt fler följare, hjärtan och kommentarer har det så blivit dags för Svenska uttryck att gå från skärm till bord och från januari till december.

Bordskalendern innehåller 366 dagar – skottdag inkluderad – och 366 uttryck och gör sig precis lika bra som almanacka som uppiggande citatbok. Tack vare att datum men inte veckodagar är utsatta, går kalendern dessutom att använda år efter år, och ge bort i present precis när som helst på året.

–  En tidlös kalender, visst är det fantastiskt! säger Sorosh Padjand, som till vardags jobbar som säljare och alltid har haft ett stort intresse för människor och kommunikation.

Bordskalendern Svenska uttryck hittar du i handeln senast den 27 september (den finns givetsvis också signerad på pugshop.se). Är du journalist eller bloggare? Här finns högupplöst pressmaterial!

Exempel ur kalendern.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *