Klicka på bilden för högupplöst format.

Bobbo Sundgren var under en tolvårsperiod ett av Sveriges mest aktiva nättroll. I en ny bok berättar han öppenhjärtigt om sitt eget agerande, sina iakttagelser och om de faktorer som gjorde honom till ett välkänt nättroll.

Fyrabarnspappan Bobbo Sundgren arbetar idag som fritidsledare och lärarvikarie på heltid, men hans förflutna ser helt annorlunda ut. Han är uppvuxen i den antroposofiska sekten, har gått tolv år i Waldorfskola och besitter bland annat en magisterexamen i etnologi. Samtidigt var han under en tolvårsperiod ett av Sveriges värsta nättroll.

– Det var som en beroendeframkallande drog för mig, som jag satte framför anseende, vänskap och ekonomi. Och ju mer jag trollade, desto mer okänslig blev jag för om jag sårade någon, berättar författaren.

Så blev jag ett av Sveriges värsta nättroll är en destruktiv resa kantad av psykologisk krigföring, övergrepp, hot, hat och skam.

Med de unika erfarenheter och kunskaper som boken bjuder på utgör den samtidigt en uttömmande faktabank där alla aspekter
av trollande på internet förklaras.
– Jag ger er en inblick i en subkultur som praktiskt taget bara de invigda förstår eller ens känner till, säger författaren som vill åstadkomma tre saker med sin debutbok: ta ansvar för sitt förflutna genom att berätta hela sanningen om det, öka den allmänna beredskapen mot trollen samt bidra till diskussionen om hur internet kan bli tryggare, utan att yttrandefriheten blir mindre.

Så blev jag ett av Sveriges värsta nättroll (Pug Förlag 2020 släpps den 27 januari och finns bland annat att köpa på pug.se!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *