Hösten 2018 förvandlades det folkkära Instagramkontot @svenskauttryck till en uppryckande bordskalender som gick rakt in i svenska folkets hjärtan – och snabbt sålde slut. Nu kommer därför uppföljaren Helt nya Svenska uttryck som förgyller ännu fler dagar med nya, roliga och tänkvärda uttryck och citat!

Ja, ”Svenska uttryck” är inte bara saker vi svenskar säger. Det är också ett enormt populärt Instagramkonto med över 290 000 följare som gör internet till en lite gladare plats. I den nya bordskalendern samlas ännu fler godbitar från kontot, med skratt och pepp för årets alla dagar – skottdagen inkluderad. Precis som i föregångaren fungerar den nya upplagan också år efter år eftersom veckodagarna inte är utmärkta. Utmärkt, med andra ord!

– Det är fantastiskt kul att se hur många som uppskattar mitt innehåll även i tryckt form – att digitalt och analogt kan gå så fint hand i hand. Och att efterfrågan är så stor att jag nu får förse ännu fler nattduksbord och skrivbord med ord som förhoppningsvis sprider glädje, det är mäktigt! säger Sorosh Padjand, skaparen bakom @svenskauttryck.

Instagramkontot startades i december 2014, med viljan att skapa en plats där människor tillsammans kan göra varandras dagar lite bättre. Alltsedan dess postar Sorosh här dagligen en blandning av roliga uttryck och mer seriösa citat som ger upphov till såväl skratt som igenkänning.

– Den nya kalendern innehåller en del favoriter i repris, men också nya guldklimpar från mitt konto. Oavsett vem det är som bläddrar i den vågar jag i alla fall lova att det är budskap som i stort sett alla kan relatera till och må lite bättre av.

Helt nya Svenska uttryck (Pug Förlag) släpps den 8 oktober. Du köper den bland annat på pug.se


Presskontakt:
David Stark
[email protected]
070-3283881


 

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *