Det här är boken som ger en unik inblick i den första humorgruppen att både bete sig och behandlas som ett rockband.
– Killinggänget bygger mycket på att vi egentligen inte gillar varandra, säger Robert Gustafsson i boken.

Under närmare två decennier var Killinggänget Sveriges mest stilbildande, hyllade och bästa humorgrupp med succéer som NileCity 105,6, Torsk på Tallinn och Fyra nyanser av brunt. Samtidigt kantades produktionerna av ständiga bråk, skandaler och depressioner.

Vuxna män gör saker tillsammans – en liten bok om Killinggänget går till botten med gruppens storhet, de hyllade produktionerna och hur de faktiskt lyckades hålla ihop gruppen.

– Vi är så olika och står för så olika saker, men det uppstår något intressant när vi tvingas samarbeta och lyssna på varandra, berättar Robert Gustafsson i boken.

Författaren, 27-årige journalisten Linus Kuhlin, beslöt sig för att skriva boken när han själv letade efter en Killing-biografi och insåg att det inte fanns någon.

– Tajmingen är en viktig förklaring till Killinggängets storhet. Om de hade bildats idag så hade det nog blivit ett ganska smalt och indiekreddigt humorgäng, säger han.

Under arbetet med boken har Linus grävt djupt i mediearkiven och intervjuat såväl medlemmar som personer som verkade runt Killinggänget.

– Det som förvånat mig mest är nog att de kvarvarande medlemmarna i Killinggänget, både professionellt och privat, tog ganska lätt på Jonas Indes avhopp. Kanske för att det var ett tag sedan, men jag hade nog en bild av att hans, ganska märkliga, exit var ett större trauma för dem, åtminstone som grupp, säger Linus Kuhlin.

Den sista produktionen som avhandlas i boken är Drömmen om Herrön, Killinggänget på Dramaten. Om det också blir gängets sista projekt tillsammans återstår att se.

– Jag tror faktiskt inte att de kommer kunna låta bli att göra något mer. Killinggänget är helt enkelt för bra för det och dessutom tror jag att medlemmarna, oavsett vad de själva kanske vill erkänna, behöver sitt gäng.

Vuxna män gör saker tillsammans (Pug Förlag) släpps den 29 maj. Mer information om boken hittar du här: Vuxna män gör saker tillsammans – en liten bok om Killinggänget. Och här finns pressmaterial

Presskontakt:
David Stark
[email protected]
070-3283881

 

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *