”Investera brett och sprid riskerna”, så lyder det klassiska tipset till aktiesparare. Aktieprofilen Magnus Andersson predikar i princip raka motsatsen. I sin nya bok Investera med rätt fokus delar han sitt recept på långsiktig börsframgång.

Det finns gott om goda råd när det kommer till aktier och att investera kapital, men få har den bakgrund som Magnus Andersson. Han gjorde redan som tioåring sin första investering, upplevde som tonåring den stora kraschen 1987 och tjugo år senare blev han en av de första aktiebloggarna i Sverige. Idag har han en massiv följarskara i sociala medier och är ett känt namn i investerarkretsar, mycket tack vare sina framsynta analyser och tänk bortom ”gängse regler”.

– Det tar tid att hitta en egen framgångsrik investeringsstil och man måste lära sig att gå mot strömmen när det krävs. Min förhoppning med den här boken är att hjälpa genuint aktieintresserade att på sikt bygga en förmögenhet, säger den debuterande författaren.

”Det handlar om att fokusera”
För Magnus Andersson kräver investeringar, om än ”bara” på hobbynivå, något som kräver full dedikation.

– Det är både nativt och farligt att tro att man kan bli rik på börsen genom att hoppa ut och in i populära aktier. Man måste veta vad man håller på med och vara beredd att lägga såväl tid spm energi på sina mest lovande bolag. Den goda nyheten är att om man lyckas kan resultatet bli spektakulärt.

Bortom diversifiering och direktavkastning
I Investera med rätt fokus utgör den psykologiska aspekten, ”Hur kan jag förändra mig?” en viktig del. Men boken ger också konkreta råd kring hur du slår marknaden och vilka typer av bolag som är bäst att äga. Inte minst digitaliseringen av världen och de enorma möjligheter den ger för investerare gås igenom i detalj. Precis som titeln skvallrar om handlar det i stort om att hitta rätt fokus, långt bortom diversifiering och jakt på direktavkastning.

– För att slå index måste du, förutom att följa dina bolag nära, över tid och i takt med att du blir varm i kläderna som investerare även minska ned antalet aktier till de som du tror allra mest på. Det finns inga genvägar, men när man väl gjort sin läxa väntar belöningen – i tid och, inte minst, kapital.

Boken vänder sig framför allt till någorlunda vana investerare, men är tänkt att kunna inspirera även den med kortare erfarenhet.

Om författaren
Magnus Andersson har gått från att vara en av de första svenska ekonomibloggarna till en av Sveriges största aktieprofiler med en stor följarskara i sociala medier och många läsare av sitt veckobrev på Fredagskronikan.se.

Magnus inspirerade tusentals svenska investerare att köpa Apple många år innan det utvecklades till världens största bolag och det franska LVMH som numera är Europas största. Idag är han sannolikt mest känd i investerarkretsar för sitt mångåriga skrivande om Evolution Gaming som har blivit ett av Sveriges högst värderade företag. Med boken Investera med rätt fokus debuterar han som författare.


Investera med rätt fokus släpps den 24 november. Högupplöst pressmaterial finns för nedladdning här och själva boken finns där böcker finns, bland annat på pug.se.


Presskontakt:
Jennifer Bark
[email protected]
073-535 62 63

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *