Som nybliven mamma är det svårt att få egentid till träning. Nu kommer boken som tar hänsyn till precis det – och samtidigt hjälper nyförlösta kvinnor att förstå, acceptera och stärka sin kropp efter förlossningen.

Till skillnad från andra träningsböcker för nyblivna mammor innehåller nya boken Mammastyrka uteslutande övningar som kan genomföras med bebis konstant närvarande – i vagn, sele och till och med i famnen. Journalisten Karin Bülow Orrje, högaktuell i podden ”Gravid – vecka för vecka” och Courtney Landin, PT och föreläsare med inriktning på gravida och nyförlösta, vet nämligen hur intensivt det är med ett spädbarn vid sin sida.

– Som nybliven mamma existerar inte egentid. Samtidigt är det en period i livet då man kanske som allra mest behöver ta hand om sig själv för att orka. Med den här boken vill vi hjälpa kvinnor med just det, att kombinera uppbyggande träning med omsorg och tid för sin bebis, säger författaren Karin Bülow Orrje som nyligen blev mor till sitt tredje barn.

Läkning, styrka och motivation
I Mammastyrka, uppföljaren till populära Gravidstyrka – säker träning för dig som väntar barn, ges nyblivna mammor både verktyg och kunskap att fullt ut förstå och bygga upp sin kropp efter en graviditet.

Tillsammans med experter guidas kvinnor genom de frsta veckorna av lkning och i att sakta finna motivation och ork att komma igng – för att sedan gradvis kunna intensifiera träningen, helt efter egna förutsättningar och behov. Att alla övingar bygger på att barnet är närvarande kommer också med flera positiva aspekter – ”må bra-hormonet” oxytocin flödar nämligen hos både bebis och mamma är nära varandra.

– Oavsett om du har ftt vaginalt eller med kejsarsnitt, r van vid att träna eller komplett nybörjare, finns skräddarsydda, säkra övningar som hjälper dig framåt. Det här är boken jag själv hade velat ha när min dotter var nyfödd, säger författaren och personliga tränaren Courtney Landin.

Inte bara träning
Med omfattande instruktioner och tydliga bilder utgör Mammastyrka en konkret och heltäckande träningsguide för mödrar till spädbarn, med övningar anpassade för såväl köksgolv som barnvagnspromenader. 

Men boken innehåller även ovärderliga tips kring hur man exempelvis ammar och bär sitt barn ergonomiskt, liksom fakta, insikter och råd kring essentiella saker såsom kost, sömn och mental inställning.


Mammastyrka – träna med bebis i vagn, sele eller i din famn släpps den 29 mars. Högupplöst pressmaterial finns för nedladdning här och själva boken finns där böcker finns, bland annat på pug.se.


Presskontakt:
Jennifer Bark
[email protected]
073-535 62 63

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *