Alltmedan fjolårets titlar fortfarande står sig starka i landets bokhyllor, blickar vi som alltid fortsatt framåt. Och jösses vad våren ser ljus ut! Vi öppnar året med en praktisk guide ut ur ekorrhjulet och sedan rullar det på med lika delar fakta och humor. Dessutom – under våren kommer vår första bok för riktigt små sagoläsare – så vi överdriver nog inte så värst när vi säger att vi snart bjuder på något för alla. ?

Januari | Fakta

Ut ur ekorrhjulet – så blir du också ekonomiskt fri
(Oskar Lindberg & Maribel Leander Lindberg)

Ut ur ekorrhjulet – så blir du också ekonomiskt fri är en praktisk och inspirerande handbok, skriven av familjen som blev fri från vardagens onda cirklar och valde det liv de själva ville leva. Författarparet Oskar Lindberg och Maribel Leander Lindberg har själva gjort resan från ekorrhjul till ekonomisk frihet och lärt sig att njuta av det lilla. Alla råd och tips i boken är baserade på deras egna erfarenheter och beprövade metoder.

Läs mer om boken som faktiskt kan förändra ditt liv från grunden!


Mars | Barn 3 – 6 år

Zombien i kombin
(Jessica Eriksson, Stefan Holm & Wurood Altashat)

I den här underfundiga barnboken möter vi den hungriga och ensamma karaktären Zombien i hans jakt på mat och framför allt vänner. Här får små sagoläsare följa med på ett stingsligt men roligt äventyr bland både kossor, hundar, gräs och granar. Här får vi också bekanta oss med figurer som Vampyren en förståndig liten dam som tålmodigt guidar den truliga Zombien framåt. Liksom Spöket i gatuköket som på flera sätt hjälper sagan att få ett lyckligt slut med en mätt, glad och kanske också en smula klokare matjägare.

Mer om det stora Zombieäventyret här!


April | Fakta

Hejdå stress!
En guide för återhämtare och berörda
 
(Anna Voltaire)

Hejdå stress! vänder sig i första hand till den som är drabbad men rymmer också matnyttiga passager för dem runt en utmattad person som nu ska tillbaka in i matchen. Alla omkring en återhämtare involveras i såväl sjukdom som tillfrisknande och kan behöva råd och stöttning. Utöver konkreta tips på hur en bra arbetsmiljö bör vara utformad ger läkaren Anna Voltaire även råd kring hur man kan organisera resten av sitt liv, alltså det som till vardags kallas ”fritiden”.

Säg adjöss till stressen – mer om boken här.


April | Humor

Mamma! Mamma! Mamma!
Bekännelser att skratta åt
(Nicole Petré)

Hur rolig kan en ensamstående, ofiltrerad småbarnsmamma som osminkat driver med sin vardag bli? Svar: brutalt rolig! Mamma! Mamma! Mamma! består av dråpliga reflektioner och roliga seriebilder som alla mammor kan känna igen sig i (och som tusentals redan lärt känna genom det populära Instagramkontot @humormamman). En genuin hyllning till alla hjältar som trots gnäll, skrik, krav och brist på egentid får vardagen att ändå gå ihop.

Läs mer om boken som får varenda småbarnsföräldrar att vika sig dubbelt av skratt.