Vi inleder året på en ganska mörk planhalva men följer sedan naturens gång och rör oss mot ljusare områden! Under våren 2020 bjuder vi i vanlig ordning på en väl vald flora av ämnen, frågor och författare som intresserar och fascinerar. Och som förhoppningsvis både förgyller, berikar och bitvis till och med omkullkastar världen som du känner den. En engagerande läsvår önskar Pug Förlag!


Januari: Så blev jag ett av Sveriges värsta nättroll

En självbiografisk bekännelse om livet som verbal nätvandal, men också en kunskapsbok där alla aspekter av trollande på internet sakligt gås igenom och förklaras. Bobbo Sundgren berättar öppenhjärtigt om sitt eget agerande och sina iakttagelser, men här får vi också möta Bobbos psykolog som angriper trollandets underliggande mekanismer och drivkrafter.

En rysligt intressant biografi – mer om boken här!


Mars: Börspsykologi – så blir du en bättre investerare

Till skillnad från de flesta andra ekonomiböcker är detta en bok med fullt fokus på psykologin bakom lyckade investeringar. Boken riktar sig till alla som investerar i någon form, men vänder sig lite extra till dig som är grön på börsen och upplever att du ofta begår misstag och tar fel beslut. Författaren Cristofer Andersson är själv både van investerare och lärare och kan därför på ett mycket pedagogiskt sätt guida oss i att förstå oss själva, marknaden och därmed nyckeln till mer lyckade investeringar.

Låt pengarna börja jobba för dig – mer om boken här!


April: Gravidstyrka – säker träning för dig som väntar barn

Gravidstyrka är en heltäckande träningsguide för dig som väntar barn. Den hjälper dig att förstå och lita på din kropp och på ett säkert sätt bygga styrka under hela graviditeten. Av och med personliga tränaren Courtney Landin, expert på gravid- och mammaträning, och nyhetsankaret Karin Bülow Orrje som födde två barn inom loppet av tolv månader. Courtneys gedigna expertis i kombination med Karins speciella erfarenhet skapar vid sidan av effektiva övningar som alla gravida har glädje av också en starkt engagerande story.

Lär dig mer om Gravidstyrka här!


Maj: Vuxna män gör saker tillsammans – en liten bok om Killinggänget

När författaren och journalisten Linus Kuhlin för några år sedan ville läsa en biografi om det populära Killinggänget upptäckte han till sin stora förvåning att någon sådan inte fanns. Lösningen blev att i någon slags gå-över-ån-för-vatten-anda skriva den själv. Under arbetet med boken har Linus intervjuat såväl medlemmar i Killinggänget som personer som har verkat runt humorgruppen. Det här är inte bara en fantastisk biografi om en av Sveriges mest omtalade konstellationer av kreatörer och komiker utan lika mycket en bok om humor som livshållning och om manlig vänskap.

Läs mer om den efterlängtade ”Killingboken”!


Maj: Fantastiska fåglar

Fantastiska fåglar är en vacker, underhållande och faktaspäckad bok om våra vanligaste fåglar, som alla har fantastiska egenskaper och beteenden. Vi ser konstant fåglar i vår omgivning och många matar dem i sin trädgård men fåglarna tas också för givet. Med den här boken vill författaren och fågelskådaren Peder Edvinsson få fler att verkligen upptäcka fågeln och den roll som den spelar för både människa och miljö.

Upptäck vår mest bevingade guide hittills – mer om boken här!


Vårens böcker hittar du vart eftersom de släpps hos alla landets bokhandlare (i stort sett alltid överallt), och garanterat alltid på pug.se. Nyfiken på tidigare utgivning? Alla våra böcker och författare ligger samlade här.