Senast uppdaterad 2 december, 2021 Kategori 2022: Vår
Biografi

Författare: Linus Kuhlin
Utkommer: 16 maj 2022
Antal sidor: ca 160
Format: 150 X 205 mm (flexband)
ISBN: 978-91-88699-68-8


Klicka här för tillgång till högupplöst pressmaterial!

Presskontakt:
Jennifer Bark
[email protected] 
073-535 62 63


Ordet unik är egentligen inte böjbart. Man kan inte vara mer eller mindre unik, liksom man inte kan vara mer eller mindre död eller gravid. Antingen är man unik eller så är man det inte. Trots det framstår Lena Junoff som unikare än vi andra.

Lena har turnerat med stjärnor som Duke Ellington och Hep Stars, gjort porrskivor med Johnny Bode och invigt tysk färg-tv inför åttiofem miljoner tittare. Hon har spelat cabaret på Chinateatern, medverkat i Jesus Christ Superstar, sålt guld i Storbritannien och hängt med celebriteter som Rod Stewart, Rolling Stones, Paul Anka och Cornelis Vreeswijk. Men trots att hon flera gånger varit nära ett större genombrott har hennes karriär aldrig riktigt lossnat. Kollegor i branschen vittnar om att Lena Junoff har en av Sveriges – kanske Europas – bästa sångröster, men lika många menar att hon är besvärlig att jobba med.

Lagom till Lena Junoffs 80-årsdag släpps För bra för att vara sann – biografin som skildrar ett liv och en karriär som inte liknar några andra. Det är en hisnande berättelse om en artistkarriär som sträcker sig över sex decennier och som innehåller fler upp- och nedgångar än en normalbegåvad femåring kan räkna till.

Journalist med känsla för berättande
Linus Kuhlin, född 1993, är skriftställare och journalist från Göteborg, idag boende och verksam i Lund. Han är utbildad vid JMG och har skrivit för bland annat Faktum, Hymn och KulturUngdom. 2018 debuterade han som författare med Skuggorna kommer, en rockbiografi om Freddie Wadlings postpunkband Cortex. Efter det har han hunnit hyllas för sina två heltäckande biografier som båda rönt stor uppmärksamhet och blivit rejält populära bland såväl läsare som recensenter. Ett tidsfördriv att dö för – boken om Kent och Vuxna män gör saker tillsammans – en liten bok om Killinggänget (2020) har tillsammans
sålt i över 10 000 exemplar.

Författaren och journalisten Linus Kuhlin.