Senast uppdaterad 3 december, 2021 Kategori 2022: Vår
Fakta

Författare: Magnus Ullman
Utkommer: 20 april 2022
Antal sidor: ca 240
Format: 270 X 200 mm (inbunden)
ISBN: 978-91-88699-70-1


Klicka här för tillgång till högupplöst pressmaterial!

Presskontakt:
Jennifer Bark
[email protected] 
073-535 62 63


I Österlens öppna landskap är årstider, väder och vind ständigt så närvarande att man inte kan värja sig. Från sommargylling och till vinterhämpling speglar Österlen i en lång rad fantastiska foton från de senaste tjugo åren med särskilt fokus på vad landskapet har att erbjuda – för dig som inte är rädd att fastna i en snödriva.

Heta sommardagar med bad som byts mot vinterns isande nordanvindar då man hukar innanför fönstren. Ljumma sydvästvindar och mängder av insträckande sånglärkor en vårvinterdag som övergår i fullständig snöstorm. Höstens rytande ostliga stormar med sexmetersvågor som rullar in mot stränderna. Havet som ideligen skiftar färg och karaktär, inte bara dag för dag utan timme för timme … I den här boken bjuds du vackra berättelser om liv, djur och natur och ett för många delvis oupptäckt Österlen i årets alla skrudar.

Mer Österlen blir det inte
Bosatt i Lund sedan drygt tio år besökte författaren, fotografen och ornitologen Magnus Ullman Österlen för första gången i juni 1981 – upplevelsen av det öppna landskapet och närheten till havet var överväldigande och besöken blev under årens lopp många. 2004 bestämde sig Magnus och hans fru att flytta till Österlen och valet föll på Brantevik. Mer Österlen än så blir det inte. Där bor de än.

Magnus Ullman har under sin karriär hunnit författa och ge ut ett stort antal böcker, varav de flesta illustrerats med egentagna fotografier. Han är senast aktuell med faktaboken Sveriges 100 vanligaste fåglar som utkom på Pug Förlag hösten 2021.

Författaren, fotografen och Österlenbon Magnus Ullman.