1. Vi (aka Pug Förlag) har kirrat monter – och den kommer vara väldigt gul 

Jodå! Skulle du inte se oss på håll (som sagt, den kommer förhoppningsvis lysa lika gult som en rapsåker), hittar du oss i monter B03:59.

Vi står där torsdag, fredag, lördag, söndag och vill inget annat än att heja på så många som möjligt som är där. Så titta gärna förbi. Eller hör av dig och boka in ett litet möte! Här nedan hittar du en program över vad som händer och fötter hos oss på plats.

2. Du får gott om tid att tjöta med internets goaste gubbe, Glenn Hysén!

”Alla heter Glenn i Göteborg”, brukar det heta. Det vet vi inte, men det här vet vi: inget Göteborg utan Glenn Hysén! I alla fall inget i närheten av så roligt, varmt och gott! Så om du nu tar dig till Götet ska du givetvis göra det bästa av det, Med andra ord: tjöta med Glenn Hysén. Och kanske få hans kråka i din bok av samme man? Glenn gästar oss både lördag och söndag och signerar humorverket Bäst of Glenn – tankar och tweets från internets goaste gubbe såsom Glenn bara kan.

3. Hallå, det blir liksom käpphästfest! Hur ofta bli du bjuden på det?

Om du inte redan har en käpphäst här i livet, så kan vi garantera att du som bokmässar inte lämnar tillställningen utan en! Om du skrittar förbi vår monter vill säga. Där kan du nämligen leva livet på en pinne som aldrig förr. Tillsammans med Sveriges första och största käpphästklubb, @kepphastar, hyllar vi käpphästsporten helgen lång. Elsa Högberg och Lisa Filipsdotter, författare till käpphästbiblen Stall Smultronbackens käpphästarär givetvis på plats för att signera böcker och svara på alla sorters frågor om världens bästa hobby.

4. Vykortsboken Gunde Svan som indian har smygpremiär och du får gapflabb som ett brev på posten!

Ulf Lundell som prinsessan Estelle. Kristina Lugn i mikrovågsugn. Bruno K Öijer höjer. Möt författare och andra kända individer såsom du aldrig mött dem förut: i en konstnärligt vrickad vykortspamflett där verklighet möter märklighet på ett alldeles underbart sätt. Snillet bakom den kreativa skrattsalvan, Mikael Holmquist, är förstås på plats när mästerverket för första gången ser dagens ljus (”oj, så guuul världen var!”). Då kan du förutom en signatur kanske passa på att fråga honom hur det känns att ha över 86 000 följare på Instagram. Samt tävla om din alldeles unika, specialgjorda Gunde Svan som indian-bild!

5. ?Vi bjuder på katter som är precis lika roliga som de är på internet (jo, faktiskt)?

Bokmässans största humorskatt stavas kanske ändå ”katt”. Internet vore inte hälften så kul utan katternas närvaro. Och vi som verkligen gillar internet vill nog säga att det är en sanning som gäller mest överallt. Så givetvis kan du som känner likadant slå tassarna i taket i vår monter! När du inte lägger tassarna på årets sällskapsdjurspel Mjaumory förstås. Eller det kattastrofalt roliga poesiverket Förlåt att jag väckte dig, jag var bara uttråkad. Båda släpps på mässan, och det vill du inte misse ;)

6. Sveriges hetaste chilifarmare bjussar på mässans kanske starkaste upplevelse (och en iskall lejonbjörn på det!)

Älskar du chili? Eller är du bara nyfiken på denna förunderliga frukt som så många börjat odla och äta, dela och diskutera? Chilifarmaren tillika författaren Björn Johansson joinar oss också, straight outta djungeln i Skåne – givetvis med chili för provsmakning*. Och, tillsammans med sina (nästan lika) heta medförfattare till chilinördarnas älsklingsbok Älska chili, taggad till tusen för signering.

*Dessutom bjuder en annan Björn med sällskap – Lejonet & Björnen – på en av chilins bästa vänner: glass. Klockren kombo, det vet ju du som läst boken. Och tror du oss inte, så kom och smaka själv! (Skulle du bara vilja ha världens godaste glass så går ju det också för sig förstås).

… samt annan typiskt viktig info

Diggar du barnteckningar för vuxna? Undrar du varför vädret blivit sämre sedan vi kom med i EU? Eller är du bara nyfiken på förlagets hund som råkar vara Sveriges populäraste mops på Instagram? Allt det kan du också vältra dig i, i monter B03:59.

Här har du programmet för vad som händer när. Men givetvis får du titta förbi cirka precis när som helst. Lika självklart kommer vi ha riktigt bra priser på alla böcker, spel, t-shirts, magneter och andra goa prylar som finns att köpa på plats. Och betalar gör det förstås enkelt med swish eller kort. Vi ses väl?!

Klicka på bilden för större version!

 

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *