Om dryga månaden släpps boken som väldigt många unga tjejer, både här i Sverige och i grannlandet Finland, ser fram emot. Eller inte bara unga förresten. Eller tjejer heller för den delen. Bland nyfikna  käpphästfantaster finns också individer som Manne Forssberg, författaren/föreläsaren/Pappapodden-pappan som igår visade Instagram var käpphästsporten står.

Vi instämmer förstås till fullo i varenda punkt och applåderar Mannes sköna hoppteknik!

Drömmar kan slå in. Jag fick prova käpphästhoppning ? Stötte på två förtjusande tjejer i tioårsåldern som syr egna hästar, tävlar och tar med hopphinder till badplatsen. Jag kunde inte låta bli att fråga om jag fick låna en häst. Det finns få företeelser från 2017 som är så bespottade och förlöjligade som hobby horsing/ käpphästhoppning. Gammal traditionstyngd och inte så fräsch gren det där med att förlöjliga tjejers intressen. Idiotiskt med tanke på att käpphästhoppning: 1. Är sjukt bra och rolig spänstträning. 2. Ger kreativt utlopp. 3. Ger barn, ungdomar och faktiskt även vuxna en arena att fortsätta leka. 4. Är bra konditionsträning. 5. Är helt ljuvligt knasigt. 6. Demokratiserar ridsporten.

Ett inlägg delat av Manne Forssberg (@manneforssberg.se)

PS. Olika hopptekniker och att hantera hat kring det man gör – det är bland mycket annat sånt som du kommer kunna läsa mer om i Stall Smultronbackens Käpphästar – tips, tutorials & snilleblixtar. I handel senast 7 september. ?

One Comment

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *