Det må så vackert vara att det är insidan som räknas – hos människor såväl som hos böcker, och allt annat där innehållet är centralt. Med det sagt är ”ansiktet utåt” något vi varken kan eller vill komma ifrån. Utsidan, i bokens fall ett omslag, är det som kan ge innehållet karaktär. Och som i bästa fall förstärker den lockelse som insidan redan väckt.

En bok är med andra ord ingenting utan sitt innehåll, och innehållet är så väldigt mycket mer med ett fulländat omslag. Och vi, vi är ruskigt glada över att känna omslagsmakaren Niklas Lindblad, som bland annat gett följande av våra böcker härligt livlig karaktär:

”Förlåt att jag väckte dig, jag var bara uttråkad” samt ”Den fascinerande fotbollsregeln och andra språkfenomen”.

Niklas har jobbat som omslagsformgivare sedan 2003 och har genom sitt företag Mystical Garden Design levererat bokinlagor och över 1500 omslag till böcker i alla genrer.

Att han dessutom har ett av Sveriges mest magiska kontor (tänk Twin Peaks möter Sherlock Holmes i en biosalong bakom röda sammetsgardiner), är gift med en tokskarp fotograf och har en faiblesse för katter, gör honom knappast mindre sympatisk.

Detta snille till människa hittar du i kulturklimpen Norrköping, och följer för daglig inspiration här.

Vi säger så länge, länge leve omslagen! Och ser fram emot en vår med läckra (nästan bara) Lindbladverk:

Läs mer om vårens böcker här! Alla omslag är designade av Niklas utom Fredrik Marcus bok som är formgiven av (den också briljanta) Patrik Leo.

 

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *