Hösten 2019 bjuder vi på en faktaspäckad bokhylla med inslag av riktigt sköna väggkalendrar, finurliga fylla-i-böcker och ett trendigt törstsläckande verk:

26 september: Kakburken – hela Sveriges bästa kakverk

Kakburken är inte bara en burk med oemotståndliga godsaker, det är också Sveriges största Facebookgrupp för alla med passion för att baka. I den här förföriska boken bakar vår kakälskande konditor Mia Öhrn 50 av de fantastiska recept som delats i gruppen – från klassiska kakor till nyskapande mästerverk och  alla årets små och stora tillfällen. Dessutom rymmer boken många goda tips och råd som gör bakäventyren både enkla, roliga och varierade.

Bara baksidor utlovas – läs mer om boken här!


September: Kattkalender 2020


Tolv månader och lika många underbara kattbilder, var och en vackert anpassad efter årstid men alltid med katten i fokus! Kattkalendern 2020 är helt enkelt en väggkalender som inte lämnar någon kattälskare oberörd.

Förbered dig på sötchock – mer om kattkalendern här!


September: Gunde Svan som indian som helårsplan

I den här väggalmanackan har vi samlat några av de bästa bilderna från det omåttligt populära Instagramkontot @gundesvansomindian. Varje månad bjuder på ett t roligt svenskt kändisporträtt i kombination med ett minst lika lustigt rim. Året kan helt enkelt inte bli roligare!

Almanacka med skrattgaranti – mer om kalendern här!


September: En liten bok om mina böcker


Fylla-i-boken för dig som enkelt vill samla tankar och upplevelser av de fantastiska (ibland urusla) verk du läst eller lyssnat på. Utöver frågor som praktiskt hjälper dig att ”bokföra boken” innehåller En liten bok om mina böcker  en snabbguide för dig som är sugen på att själv starta bokcirkel.

Av och för bokmalar! Läs mer om vår allra första fylla-i-bok-här.


Oktober: Skratta & pausa – en helande guide för kropp och själ

Årets gladaste guidebok till pauser som faktiskt gör skillnad i din vardag! Hälsoprofilen Tanja Dyredand, certifierad skrattyogainstruktör, meditationslärare, mindfulnesscoach och föreläsare inom mental hälsa har med sin egenutvecklade metod hittat länken mellan skrattyoga och traditionell yoga – ett vinnande koncept för alla som vill må bättre både fysiskt och mentalt.

Välgörande läsning inifrån och ut – lär dig mer här!


November: Katt och människa emellan

I den här boken guidas vi i katters egenskaper och beteenden på ett vetenskapligt men högt personligt sätt. Etologen Therese Lilliesköld är sedan elva år tillbaka ägare till katten Pocahontas och tillsammans har de upplevt saker som alla kattägare både kan lära sig och överväldigas av. I boken ryms råd, rön och tankar om katter och människor i allmänhet, men också personliga erfarenheter som öppnar upp världar av outforskad vetenskap.

Inget att tassa kring het gröt för – läs mer om boken på studs!


November: En liten bok om min katt


Vad får din katt att spinna? Favoritmat? Var äter din katt helst? Vilka vanor och ovanor har din kisse? Samla allt om din bästa vän i en alldeles egen bok om din katt.
En bok du knappast ger katten i – mer om fylla-i-boken här!


November: Rymden – och allt den har att lära oss

Följ med Sveriges enda rymddesigner och ”space broker” Cecilia Hertz på en rafflande resa av upptäckter, innovation och forskning som ytterst kan rädda vår planet! Boken bjuder på fascinerande fakta och anekdoter såväl som inblick i en rafflande framtid där vi med hjälp innovationer för rymden kan förändra livet på vår egen planet. I boken möter vi bland annat astronauter, läkare och klimatexperter som alla bidrar med sina perspektiv.

Högtflygande fakta – mer om höstens stora rymdbok här!


November: 40 väldigt goda hots shot

Obs! Ej omslag.

Det här är en bok fylld av kreativa och goda drinkrecept, fantastiska bilder och underhållande läsning. I 40 väldigt goda hot shots serverar komikern och manusförfattaren Petter Bristav fyrtio helt fantastiska skapelser för alla tillfällen, årstider och sinnesstämningar. Utöver den snart 32-åriga original-hot shoten bjuds bland annat på den färgglada Prideshoten, en Alla hjärtans-hot shot till din närmaste och en kryddstark Very hot hot shot. Självklart finns alternativet Vegan hot shot och behöver du bota en begynnande förkylning, testa Petters Host shot.
Läs mer om årets hetaste törstsläckare!