Vi öppnar hösten 2021 med en av de mest namnkunniga inom den svenska fågelvärlden och fortsätter resan genom djurens rike med såväl kittlande kattpoesi som fängslande hundpsykologi. I humorhyllan ställer vi en lovande serieskapare, på ekonomihyllan en hyllad aktiebloggare och så sticker vi ut hakan med vår första historiska roman. Med andra ord blir det både skön litteratur och skönlitteratur (liksom ett gäng helt briljanta kalendrar att hänga på väggen 2022). Härlig höstläsning önskar Pug Förlag!


BÖCKER

Augusti: Sveriges 100 vanligaste fåglar

Ett måste i ryggsäcken både för dig som precis börjat och dig som länge skådat fåglar i Sverige. Täcker in 98,5 % av alla fåglar som häckar i Sverige och innehåller dessutom en guide med ordförklaringar som hjälper nybörjarskådare. Av och med Sveriges nestor bland fågelnästen, den prisade ornitologen Magnus Ullman.

Få en flygande start på hösten – läs mer om boken här!


September: Katte Diem – och femtioelva andra kattdikter som fångar dagen (och natten, inte minst!)

”Kattegatt, Kattrineholm,
Kattalonien, Kattmandu!
Ehm … vart tänker du, vi ska ta vägen nu?”

Följ med på ännu en lekfull resa i kissarnas underbara värld! Katte Diem är en bok fylld av sus, dus och bus som ger alla kattälskare gott om skratt, värme och igenkänning.

Läs mer om den tredje diktboken i författarparet Bark & Löfvings pälsklingsuccé!


Oktober: Investera med rätt fokus: 15 råd som tar dig till nästa nivå

Boom! 15 matiga kapitel och lika många välutvecklade och handfasta råd som lär svenska aktiesparare att tänka rätt på börsen. Medan det klassiska rådet ofta lyder ”investera brett och sprid riskerna” predikar den framgångsrika investeraren och aktiebloggaren Magnus Andersson motsatsen: lägg ner massor av tid, följ dina mest lovande bolag nära och minska ned antalet aktier över tid. Det gäller att hitta rätt fokus och Magnus vet exakt hur man gör.

Bättre börshaj innan årets slut? Då är det här boken du ska sluka!


Oktober: Hund och människa emellan

En gripande faktabok som varvar vetenskap och praktiska råd med personliga erfarenheter, och som vänder sig till alla hundägare – oavsett ras och hur länge man haft hund. Författaren och antrozoologen Therese Lilliesköld är specialiserad på samspelet mellan just människor och djur. har tidigare gett ut böcker som Katt och människa emellan och När elefanter drömmer.

Låt dig guidas i hundars egenskaper och beteenden – få mer info om boken här.


Oktober: Fredsdruvor: Det var inte igår man levde i nuet

Äntligen Fredsdruvor i klasar! Förbered dig på en dignande buffé av humoristiska, intelligenta och träffande munsbitar när dåtid möter nutid på elegant sätt. Med andra ord, sida efter sida med det (och mycket mer) som somliga av oss redan fått smakprov på via det populära Instagramkontot och återkommande strippar i Dagens Nyheter.

Den här pärlan av komikern och författaren Gussy Löwenhielm vill du inte missa. Läs mer här!


November: Gaius Marius: Roms tredje grundare – Novus Homo

En bladvändare i höstmörkret! Ladda för en historisk roman som sätter strider och relationer på liv och död i fokus och nerverna på helspänn. Den första pompösa delen i en planerad serie om fyra av Cristofer Andersson,  gymnasielärare i historia och svenska och författare till de hyllade faktaböckerna om börspsykologi.

Låt dig fångas av de historiska vingslagen – läs mer om boken och dess handling här!


VÄGGKALENDRAR – UTGIVNING SEPTEMBER 2021


Sverige mot särskrivning – väggkalender 2022

Kanske det enda en språknörd behöver på sin vägg? Kanske det roligaste man som lärare kan hänga upp i klassrummet? Sverige mot särskrivning är kontot som samlar över 220 000 språkintresserade svenskar på Facebook och Instagram och nu ger sig kreatörerna bakom det i kast med (ännu) en snygg, rolig och faktiskt lärorik årsalmanacka för alla åldrar.

Hänger du upp dig på särskrivningar? Häng då också upp den här!


Gunde Svan som ursprungsamerikan – väggkalender 2022

Favorit i repris: 12 roliga porträtt som kalenderpamflett! Med över 100 000 följare på Instagram är humorkontot Gunde Svan som ursprungsamerikan populärare än någonsin och i denna väggalmanacka samlar skaparen Mikael Holmquist nya kändisporträtt och absurt roliga rim som förgyller årets alla månader.

Det är i denna kalender det händer – se mer här!


Roliga katters kattkalender 2022

Kattälskarnas favoritkalender är tillbaka igen! Den så omtyckta almanackan får pryda alla kattälskares väggar ännu ett år! Som vanligt är det med söta, roliga katter i kombination med finurliga rim som gäller. Framtagen tillsammans med Sveriges största Facebooksida för kattägare.

Mer mjau 2022? Här är kalendern för dig!


Fredsdruvor – väggkalender 2022

Komikern Gussy Löwenhielms Fredsdruvor blir i höst inte bara en underbar bok utan utvalda humordruvor hamnar också i en estetisk, humoristisk och efterfrågad väggkalender. Helt enkelt: dåtid, nutid och år 2022 i en oslagbar kombo.
Fler Fredsdruvor åt folket – läs mer om almanackan här!


Höstens böcker och kalendrar hittar du vart eftersom de släpps hos alla landets bokhandlare (i stort sett alltid överallt), och garanterat alltid på pug.se. Nyfiken på tidigare utgivning? Alla våra böcker och författare ligger samlade här.