Kakburken är med sina nära 90 000 passionerade medlemmar Sveriges största Facebookgrupp för bakintresserade. I höst når några av de bästa recepten resten av landet när toppkonditorn Mia Öhrn släpper ny bok.

Att vårt avlånga land rymmer gott om genuin bakglädje (och en och annan gottegris) råder det inga tvivel om – såväl folkkära tv-program som omåttligt populära konditorier vittnar om det. För att inte tala om sociala medier där det flödar av recept, bilder och inspiration från Sveriges alla hörn. Just det senare är något som den välkända konditorn Mia Öhrn triggats av.

– Det är fantastiskt hur många otroligt duktiga ”hemmabagare” det göms i våra svenska kök, som inte bara besitter sagolika recept utan också ovärderliga tips och trix. Det är helt enkelt en för bra skatt för att inte försöka förvalta, säger hon.

Från mormors favoriter till godsaker i ropet
I den förföriska boken Kakburken bakar Mia Öhrn 50 av de fantastiska recept som delats i gruppen med samma namn – från riktigt klassiska kakor till nyskapande bakverk som mormor nödvändigtvis inte känner igen. Här finns något för alla tillfällen och söta smaklökar: mjuka kakor och muffins, läckra långpannekakor, julbakverk, smarriga bullar och vetebröd, tårtor, kladdkakor och ljuvliga bakelser.

Inbjudande bakäventyr – för alla
– Det är verkligen en bakbok för alla där både nybörjare och mer erfarna kakbakare kan hitta nya favoriter. Själv är jag svag för Kakburkens Oreobrownies, rullrån och mandelmusslor, de går liksom inte att tröttna på, säger Mia Öhrn.

Utöver recept och härliga bilder rymmer boken många goda tips och råd, både från Facebookgruppen Kakburkens medlemmar och Mia själv, som gör bakäventyren enkla, roliga och varierade.

Bästsäljande kakälskare
Mia Öhrn är en kakälskande konditor, matskribent och kursledare med ett flertal storsäljande böcker i bagaget. 2015 arbetade hon fram den nya upplagan av Sveriges bäst säljande bok Sju sorters kakor och hon står också bland annat bakom boken Kladdkakor som sålt i 200 000 exemplar.

Kakburken – hela Sveriges bästa bakverk hittar du bland annat på Adlibris och Bokus och hos Akademibokhandeln samt givetvis signerad på pug.se. God läsning!

 

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *