Snön må på sina håll än ligga vit på taken och nyss var kanske bara tomten vaken. Men det är nytt år vilket snart betyder vår, och om inte annat våras det med all säkerhet för ny litteratur! Här är några saligt blandade verk (och kanske lite träningsvärk) vi hoppas att du inte vill gå miste om. Och skulle de inte spela dig någon större roll så kanske spelet som vi släpper gör det … Det är i alla fall något att bokstavligt talat lägga på minnet.


BÖCKER


Mars: Livet, börsen och allting

Siffror, estimat och diskonterade kassaflöden i all ära – för att lyckas som investerare krävs så mycket mer. Och mycket av det som gör dig framgångsrik på börsen är faktiskt det som ger dig balans i livet i stort. Livet, börsen och allting är en bok riktad mot investerare som ställer de stora frågorna och som tar sig an det stora, breda perspektivet. Författad av duon som framgångsrikt lever och andas investeringar.

Sugen på både framgång och balans? Läs mer om boken här!


Mars: Mammastyrka – träna med bebis i vagn, sele eller i din famn

Mammastyrka är boken för alla nyförlösta kvinnor som vill förstå, bygga upp och stärka sin kropp från grunden, utan pekpinnar och press. Den ger trygg guidning och de bästa förutsättningarna för en stark och smärtfri vardag med en växande bebis och innehåller uteslutande övningar som kan göras tillsammans med barnet i vagn, sele eller famn. Av powerduon bakom populära Gravidstyrka.

Mammapepp! Läs mer om både boken och författarna här.


April: Från sommargylling till vinterhämpling – skiftande årstider på Österlen

I Österlens öppna landskap är årstider, väder och vind ständigt så närvarande att man inte kan värja sig. Från sommargylling och till vinterhämpling speglar Österlen i en lång rad fantastiska foton från de senaste tjugo åren med särskilt fokus på vad landskapet har att erbjuda – för dig som inte är rädd att fastna i en snödriva! Dokumenterat av den prisade fotografen, ornitologen och inte minst inbitna Österlenbon Magnus Ullman.

Låt dig svepas med av de skånska vindarna – mer om boken här!


Maj: För bra för att vara sann – Lena Junoffs osannolika liv och karriär

Lagom till Lena Junoffs 80-årsdag släpps biografin som skildrar ett liv och en karriär som inte liknar några andra. Det är en hisnande berättelse om en artistkarriär som sträcker sig över sex decennier och som innehåller fler upp- och nedgångar än en normalbegåvad femåring kan räkna till. Av författaren bakom de rosade biografierna om Killinggänget och Kent.

För bra för att vara sann? Mer om biografin här.


SPEL (YES, ÄNNU EN BOX ATT LÄGGA PÅ MINNET!)


April: Skriv ihop! Ett memory av Sverige mot särskrivning

I det här memoryspelet ska du para ihop två ord med varandra så att de bildar ett korrekt ord. Särskrivet kan det nämligen få en helt annan innebörd. Tänk bara på begrepp som ”lathund och ”lat hund” – rätt lätt att det blir fel om man inte skriver rätt! Skapat av kreatörerna och administratörerna bakom populära Sverige mot särskrivning som samlar tusentals svenskar i sociala medier kring temat språk och särskrivning.

Utmana dina vänner i konsten att skriva ihop! Mer om spelet här.


Vårens böcker och spel hittar du vart eftersom de släpps, på nätet och ofta även fysiskt hos de flesta av landets bokhandlare, och garanterat alltid på pug.se. Nyfiken på tidigare utgivning? Alla våra böcker och författare ligger samlade här.